Daha bir yıla kadar düğünlerin vazgeçilmezi olan çeyrek altının artık yanından bile geçilmiyor. Geçen yılın Ağustos ayı döneminde 94 TL olan çeyrek altının bu yıl aynı dönemde 180 TL’yi bulması dikkat çekiyor. % 100 artış gösteren çeyrek altının yanından bile geçilmiyor. Çeyrek altının şuanda satış fiyatı 180 ‘TL olurken altın alacaklar iki defa düşünmek zorunda kalıyor.

Ramazan ayının bitimi ile tekrar başlayacak olan düşün sezonu da altının yükselmesindeki en büyük sebep olarak gösteriliyor. Altın fiyatlarındaki artışı dünyada yaşanan sıkıntılara bağlayan kuyumcular ise fiyatların düşme gibi bir durumunun olmayacağını aksine altının fiyatının daha da artabileceğini ifade ettiler.

180 TL civarında dolaşan altının fiyatının yükselmeye devam etmesi özellikle Ramazandan sonra düğün planları kuranlara adeta darbe indirdi.

Kuyumcular eskiden daha fazla is yaptıklarını fiyatların artmasının kendilerine sıkıntı yarattığını ifade ediyorlar. Düğün yapacak insanlar fiyatlar düşükken gelir birkaç tane alırlardı. Şimdi bir taneyi alırken alsam mı almasam mı diye düşünüyorlar. Bu da bizi sıkıntıya sokuyor.” İfadelerini kullanıyorlar.

Çeyrek altın üretimi ise geriledi. Haziran'da 1 milyon 216 bin adet üretilen altın, bu ay 1 milyon 195 bin adet üretildi.

Haber; R. BAL