İtalyan Çikolata devi Ferrero şirketinin Fındık CEO'su Orhan Veli Oltan ve Mustafa Aycan, firmanın İtalyan Direktörü Aldo Cristiano ile Düzce’de basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi. Düzce ticaret ve iş dünyasından isimlerinde yer aldığı iftar davetinde Oltan, Ferrero Değerli Tarım Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunurken fındıkta bir hayli tartışılan fındık alımı ve rekolteye dair düşüncelerini ifade etti.

Fındığı ucuza almak gibi bir amaçlarının olmadığını ifade eden Oltan, fındık fiyatının düşük olması üreticinin ilgisini azaltarak tarım arazilerinin verimliliğini düşürebileceğini savundu.


Ferrero Uluslararası Fındık Şirketi CEO'su Orhan Veli Oltan

Önceliklerinin Türk fındığının kalitesinin artırmak olduğunu dile getiren Oltan, Ferrero Değerli Tarım Projesiyle üreticinin, bahçesinde iyi tarım uygulamalarını yaygınlaştırarak kaliteyi, artırmasını sağlamak istediklerini vurguladı.

Üreticinin tepkisine neden olan hasad dönemi öncesi rekolte açıklamalarına değinen Oltan, şirket olarak rekolte açıklamadıklarını, ve tekel olmak gibi bir düşüncelerinin bulunmadığını kaydetti.

Haber:Y.SEVER