Düzce İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal, Şube Müdürleri ve İlçe Müdürü ile birlikte Akçakoca’nın Dereköy ve Altınçay Köylerini gezerek tarımsal faaliyetler hakkında inceleme yaptı. Akçakoca İlçe Müdürlüğü teknik elemanları da geziye eşlik etti.

Düzce tarımında hayvancılıkta, yem bitkisi ve sebze üretiminde, arıcılıkta, çeltik üretiminde yeni ve önemli gelişmeler olduğunu söyleyen Ünal, “Bu manada üreticilerimize verdiğimiz bilgiler doğrultusunda yapılan hayvan barınaklarını inceledik. Bu barınaklarda hayvan refahını sağlamayı göz önüne almamız gerekmektedir. Çünkü hayvansal üretimde verim ve kaliteyi etkileyen en önemli unsur budur. Bu köylerimizde toplanarak süt fabrikalarına teslim edilen süt üretimi ve ekonomisi hakkında genel bilgi aldık. Ayrıca yine bu köylerde daha önce çilek projesinden faydalanarak 500 m2 alanda üretim yapan, şimdi ise kendi imkanları ile yaklaşık 8.000 m2 çilek tesisi yapan üreticilerle görüşerek bilgi alışverişinde bulunduk. Çiftçilerimizin yaptıkları çalışmalar çok güzel bir şekilde yürüyor. Teknik elemanlarımızda bu konuda üreticilere yardımcı oluyor” dedi.
Ünal gezi sonunda çiftçi toplantısı yaparak üreticilere tarımsal konularda bilgi verdi ve çiftçilerin sorularını cevaplandırdı.

Haber; R. BAL