Düzce’de seracılığı geliştirmek amacıyla yüzde 50’si İl Özel İdaresi, yüzde 50’si çiftçi katkılı olmak üzere örtü altı tarımı yapmak isteyen çiftçilere sera kurulmak şartıyla destek veriliyor.
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 2012 yılı Örtü Altı Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında 11’i Merkez, 2’si Gölyaka, 1’i Akçakoca, 1’i Yığılca ilçelerine olmak üzere toplam 15 üreticiye sera desteği verildiğini kaydetti. Kabaoğlu, “Toplamda 240 m²’lik alanda 21 adet sera kurularak üreticilere teslim edildi. İl Müdürlüğü olarak ileriki yıllarda da seracılığa destek verececeğiz. Ayrıca üretimin her aşamasında üreticilerimize teknik destek verilerek daha fazla kazanç sağlamalarına katkı sağlıyoruz.” dedi.
Öte yandan üreticilerin nisan ayından başlayarak ilk 6 ay domates ya da salatalık, takip eden aylarda 2 ya da 3 kez marul ürettiği ve bu sayede kazanç elde ederek projeden memnun kaldıkları bildirilirken Düzce’de örtü altında üretiminin kazançlı ve sürdürülebilir olduğunun anlaşıldığı vurgulandı.