"Yatırım aracı olarak görülmesine son vereceğiz"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, katıldığı bir programda sanayiye dönük önemli açıklamalarda bulundu. Yeni üretim alanları ve sanayi parselleri oluşturacaklarını belirten Bakan Özlü, "Sanayicinin lojistik açıdan uygun yerlerde ve uygun şartlarda sanayi parseli bulmasını sağlayacağız. Sanayi parsellerinin gayrimenkul sektörünün elinde bir yatırım aracı olarak görülmesine son vereceğiz. Sanayi parseli olan üretim yapacak, üretim yapmıyorsa, o parseli elinde tutamayacak." dedi.

Yeni Nesil OSB modelleri geliyor

Düzce il genelinde Beyköy'de 2 olmak üzere Akçakoca, Çilimli ve Gümüşova'ya kurulacaklarla birlikte sayısı 5'e yükselecek olan mevcut organize sanayi bölgelerinin ve sanayi sitelerinin niteliğini de arttıracaklarını aktaran Özlü, daha nitelikli, verimli ve çevre dostu üretim yapmayı sağlayacak olan Yeni Nesil OSB modellerini hayata geçireceklerini ifade etti. Özlü, özellikle şehir içinde kalmış sanayi sitelerinin daha uygun yerlere taşınmasını sağlamak için adımlar atacaklarının altını çizdi.

"Özel bir çalışma grubu oluşturduk"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yeni dönemde bakanlık olarak en öncelik verecekleri konuların başında dördüncü sanayi devriminin geldiğini söyleyerek, "Bakanlığımızda, dördüncü sanayi devrimiyle ilgili özel bir çalışma grubu oluşturduk. Bu çalışmalar sonucunda ortaya bir yol haritası çıkaracağız. Bu yol haritası biraz daha olgunlaşınca, sonuçlarını sizlerle de paylaşacağız. Hep birlikte, bu çalışmaya son halini verip, gerekli adımları süratle atacağız." dedi.

Bakan Özlü, yeni sanayi devriminin temel olarak akıllı üretim sistemlerine dayandığını kaydederek, "Bu süreç zincirleme bir şekilde hem üretilen ürünleri hem de o ürünleri üretme biçimimizi değiştirecek." şeklinde konuştu. Özlü, konuşmasından sonra sanayicilerden gelen öneri ve talepleri de dinledi. OSB'ler ile ilgili taleplere yönelik ayrı bir toplantı yapılabileceğini belirten Özlü, bakanlık olarak sanayicilerin her sorunu ile ilgilenebileceklerini dile getirdi.  

Haber; C. ÜSTÜNER