Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyelerine bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminere İş Kur İl Müdürü Celil Kuzu, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odası başkanı Kudret Taş ve üyeler katıldı. İş Kur Müdürlüğünün yapmış olduğu faaliyetler anlatılırken, seminer soru cevap şeklinde devam etti. Seminerde meslek edindirme kursundan mezun olanların yararlandığı teşvikler hakkında bilgiler verildi.
İşverenlerin bilmesi gereken acil konular olduğunu vurgulayan SMMMO Başkanı Kudret Taş, bu tür çalışmaların devam edeceğini söyledi.  
Taş, “ İş Kur müdürlüğümüzün faaliyetleriyle ilgili bilgilendirme amaçlı meslektaşlarımızla bir araya geldik. Biz her ay üye toplantısı ve danışma meclisi toplantımızla bu tür seminerleri yapıyoruz. Bu ayda İş Kur’la yaptık.  İşverenlerimiz tarafından bilinmesi gereken çok acil iş sağlığı, iş güvencesi konuları var. Meslek edindirme kurslarında iş verenlere sağlanan, kurs mezunlarının yararlandığı teşvikler var . Bu konuda öncelikle meslektaşlarımıza ardından da iş verenlerimize yararı olacak sonuçlar alınmasına dönük uygulama örneklerinin bilgilendirmelerini yaptık. Bu çalışmalarımız sürdürmeyi düşünüyoruz.” Dedi.

 

Haber; S. YANAR