Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce’nin kalkınmasında önemli olan sanayi bölgelerindeki fabrikalara ziyaretler gerçekleştirerek üretimleri hakkında bilgiler almaya devam ediyor. Bu doğrultuda son durağı mevcut fabrikalar ve yeni yapılacak yatırımlarla geniş bir alanda kuruluşunu tamamlamak üzere olan Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi oldu.

Vali Zülkif Dağlı, Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, OSB Müdürü Şinasi Tuzluoğlu ve yetkililerin de katıldığı bir kafileyle Gümüşova OSB’de faaliyet gösteren fabrikaları gezdi.

İlk olarak hidrofor ve genleşme tankları üreten bir fabrikada incelemelerde bulunan Dağlı, ardından çelik bariyer, asfalt şeridi ve trafik levhaların imalatının yapıldığı başka bir fabrikayı inceledi. Dağlı son olarak mutfak levye ve ankastrelerinin üretiminin yapıldığı fabrikayı gezdi. İncelediği her fabrikada uzun süren toplantılar yapan Vali Dağlı, yöneticilerden geniş çaplı bilgi aldı.

“Bundan sonra hızlanıyoruz!”
İncelemelerinin sonunda açıklamalarda bulunan Vali Zülkif Dağlı, “Düzce’yi anlamak için sanayilerini görmek gerekiyor. Yoksa çok bir şey anlayamayız.” ifadelerinde bulunarak Gümüşova OSB’nin kuruluşunun son aşamasına gelindiğini belirtti.

Dağlı, “Genişleme çabamız var. Genişlediğimiz zaman da burası daha rantabl, daha güzel bir OSB haline gelecek. Bir Alman firması olan ve yüzde 95 ihracat yapan mutfak levye ve ankastre üretimi yapan fabrikamızı gezdik. Onların çalışmaları da çok güzel. Türkiye’de yine tek yol çizgi makineleri yapan ve çelik bariyerleri imal eden tesisimizi gördük. Bunlarla ilgili bir istihdam seferberliğimiz var, onunla ilgili konuşuyoruz. Onun haricinde biraz daha işgücü bağlamında neler yapabiliriz, devlet, sanayi, okul, milli eğitim, üniversite işbirliğini nasıl daha iyi arrtırırız bunlarla ilgili görüşmelerimizi yaptık. Önümüzdeki bir 10-15 gün zaman zarfında da faaliyette bulunan sanayicilerimizle birlikte bir araya gelip sorunlarımızı belirteceğiz. Hızlanacağız bundan sonra. Eğer buraları görmediysek, sanayiyi görmediysek Düzce’den çok bir şey anlayamıyoruz.” diye konuştu.