Vali Vasip Şahin'in öncülüğünde başlatılan ve her ay farklı bir fabrikada gerçekleştirilen sanayici ve bürokratların bir araya geldiği Sanayi Platformu'na bu ay DESA Deri ev sahipliği yaptı.

Sanayi Platformu'na Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Jandarma Alay Komutanı Turan Yazıcı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Baro Başkanı Ali Dilber, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Nazım Ekren, sanayiciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 Davetlilere verilen yemek ikramın ardından DESA Deri Genel Müdürü Burak Çelet, fabrikanın kuruluşu ve misyonu hakkında bilgiler verdi. Düzce’nin kendisi için öneminden bahseden Çelet, Düzce’deki üretim tesisinin kendisinin bir çocuğu olduğu söyledi. Çelet, fabrika çalışanların 12’si hariç geri kalan herkesin Düzce halkından istihdam edildiğini de sözlerine ekledi.

 DESA derinin 40. yılını kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Vasip Şahin ise üniversite-sanayici işbirliğine olumlu baktığını söyledi.Şahin, “Bizim sanayimizi de istihdamımızı da ve aynı zamanda entellektüel birikimimizi de arttırmaya yönelik tekliflere çok olumlu bakıyorum. Kısa zamanda bunları değerlendirip güzel bir iş birliğini Düzce’de de hayata geçiririz. “dedi.

Yeni Yasa Sanayicilerin İşine Gelmiyor

Türkiye’nin geleceğinin sanayicilerin elinde olduğunu söyleyen Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük ise Türkiye’nin büyümesine katkısı olan tüm sanayicilere teşekkür etti. 1 Temmuz da yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu'ndan da bahseden Büyük, yeni yasanın bazı sanayicilere yaramayacağını söyledi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, Düzce’de, Düzce Üniversitesi ve sanayici işbirliğinin geliştirilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. 

Düzce Üniversitesi ile İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin işbirliği içerisinde hareket edeceğini belirten Ekren “İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin ve Düzce Üniversitesi'nin bilgi birikimini akademik destek, lisans üstü eğitimleri ve sürekli eğitim merkeziyle birlikte değerlendirmek istiyoruz.” dedi.

Toplantı karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Haber; S. KAŞKIR