Muncurlu Hizmet Binası’nın ihalesiz bir şekilde özel bir firmaya verildiği yönündeki iddialara ilişkin Parantez Gazetesi’nde çıkan haber Valilik tarafından yalanlandı.

23 Kasım tarihinde manşetten verilen Muncurlu Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Merkezi’nin ihalesiz bir şekilde Sıla Grup'a verildiği ve bu grubun da Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek'e ait olduğu iddialarını içeren haberin ardından Düzce Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Muncurlu Hizmet Binası’nın ihalesiz bir şekilde özel firmaya verilmesinin söz konusu olmadığı vurgulanarak, fizik tedavi hizmet alımı ihalesini açık ihale usulü ile Sıla Danışmanlık Bilişim Sağlık İnş.Tic.A.Ş. firmasının kazandığı bildirildi.

Yine aynı haberde iddia edilen Muncurlu Hizmet Binası’na gelen hastaların Kuzuluk Kaplıcaları'na yönlendirildiği yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığının altı çizildi.

Nevin Gökçek haberin kaynağını araştırdı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek de Düzce’de kendisi hakkında böyle bir haber yapılmasının kaynağını araştırdı. Aslen Akçakocalı olan ve memleketine verdiği desteklerle adından söz ettiren Nevin Gökçek, Düzce’deki tanıdıklarına ulaşarak, böyle bir manşetin neden yapıldığının araştırılmasını istedi.

Melih Gökçek sosyal medyadan ateş püskürdü
Eşi hakkında yapılan habere sosyal medya hesabından çok sert tepki gösteren eski Belediye Başkanı Melih Gökçek ise paylaşımında “Biz belediye başkanlığından istifa ettik... Onur yoksunu, düzmece haberlerden nemalanan birileri beni de bırakıp eşime pislik atıyor... Yuh size… Söylediklerinizi ispat etmezseniz şerefsizsiniz... Savcılık da hesap sormak boynumuzun borcu...” ifadelerini kullandı.

Şirket avukatından açıklama
Öte yandan Sıla Grup’un avukatı Hakan Gönenç de gönderdiği açıklamada, şirketin tek ortağının İhsan Şahin olduğu ve Şahin’in Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ya da eşi ile akrabalığı ve herhangi bir iş ortaklığı bulunmadığını kaydetti. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik olarak nitelenen söz konusu haberle ilgili tüm yasal süreçlerin başlatıldığı bildirildi.