Son yıllarda yaptığı yatırımlarla bölgenin en büyük şantiyesini şehre kazandıran ve asfalt üretim kapasitesini arttırarak gelir imkanı yaratan Bolu Belediyesi'nin "iyi uygulaması" Düzce Belediyesi'ne örnek oldu. Düzce Belediyesi tarafından yollardaki asfaltlamada dünya çapındaki standartlara uygunluk amacıyla asfalt plenti tesisleri kuruldu. Ayrıca üretim tesislerini genişletme hedefi doğrultusunda şantiyesindeki makine ve ekipman sayısını zenginleştirildi. Çamköy Mahallesi'nde bulunan yeni tesisi incelemelerde bulunmak üzere ziyaret eden Düzce Valisi Ali Fidan ile Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, asfalt plentinin kurulduğu üretim şantiyesindeki yetkililerden bilgiler aldı.

Kaliteli yol için kaliteli asfalt olmalı

Bolu Belediyesi gibi asfalt üretim kapasitesi saatte 260 ton olan asfalt plenti ile karayollarının dünya standartlarındaki asfalt üretimini Düzce'de sağlamayı hedefleyen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, yapılan yolun kaliteli olması için kullanılan malzemenin ve asfaltın uygun kalitede olması gerektiğini belirtti ve ‘Belediyemizin tesislerinde asfalt üretimi yapıyoruz. Ancak bunu daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Amacımız dünya standartlarında asfalt sermektir. Bunun için de asfalt plenti sahamızı genişleteceğiz.’ ifadelerini kullandı.

"Düzce’de her zaman kaliteli hizmeti hedefledik"

Düzce’de her zaman kaliteli hizmeti hedeflediklerini ifade eden Başkan Mehmet Keleş, yolların asfaltlanmasında da teknoloji ile birlikte dünya standartlarına uygunluğu esas aldıklarını vurguladı.  Belediyenin asfalt plentinin iyi çalıştığını işaret eden Başkan Keleş, şunları kaydetti: ‘Amacımız asfalt plenti sahamızı genişletmektir. Yapılan yolun kaliteli, uygun standartlarda olması, kullanılan malzemenin ve asfaltın uygun kalitede olmasıdır. Çünkü standartlara uygun olmayan asfalt bozulmalara neden olmaktadır.’  Açıklamaların ardından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, şantiye sahasındaki asfalt plenti ve diğer tesisleri Vali Ali Fidan'a gezdirerek incelemelerde bulunuldu.

HABER;C.ÜSTÜNER