Düzce'de çarşı ve iş merkezleri, Kurban kesmeyen ve kurbanlıktan para artırmayı başaranlar ile bayramlık giysi, şeker, çikolata ve bıçak almak isteyenlerin akınına uğradı.
İlçelerden, beldeler ve köylerden Düzce merkeze akın eden vatandaşların oluşturduğu yoğunlukta hem kaldırımlar da hem de trafikte ilerlemek hiç de kolay olmadı.
 Her köşe başında tezgah

Düzce sokakları adeta dolup taştı. Eski Bolu Caddesi'nden itibaren başlayan araç ve insan yoğunluğu İstanbul Caddesi'nde artık içinden çıkılmaz bir hal aldı. Özellikle akşam saatlerine doğru tüm sokaklar ve caddeler de adım atılacak yer kalmadı. Merkez Büyük Cami Hafız Hasan Sokak, araç trafiğine kapatıldı ve esnaflar işyerlerinin önündeki kaldırımları tezgâhlarla doldurdu.

Yolun araç trafiğine kapanmasından hem esnaflar hem de alışveriş yapmak için gelen vatandaşlar memnundu. Diğer yandan Spor Sokak ve Gaziantep Caddesi, her zaman olduğu gibi yine en çok yoğunluğun yaşandığı yerlerdi. Alışverişe çıkan vatandaşlar para çekebilmek için bankamatik önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Şehir merkezinde sokaklar, caddeler, kaldırımlar hemen her yerde bayramlık satan işyerlerinin olmasının yanı sıra her köşe başında şeker, çikolata veya tatlı satanlar dikkat çekti.
Esnaflar son bir haftadır artış başlayan alışverişlerin bayram arifesinde beklenen seviyelere geldiğini ve memnun olduklarını ifade etti. Bayram alışverişine çıkan vatandaşlar da fiyatlardan memnundu.
 Berberler mesaide

Bayramda kuaförler ve berberler de mesaideydi. Düzceli vatandaşlar bayram gününde daha temiz, bakımlı ve düzenli görünebilmek için arife günü berberlere hücum etti.

Bayram hazırlıkları içinde aldıkları kıyafetleri daraltmak isteyen vatandaşlar terzilerin yolunu tuttu. Bayramın son günüde çarşı ve pazarlardaki canlılık esnafın yüzünü güldürdü.

Haber; S. KAŞKIR