Aylar geçiyor, kriz ortamı derinden vurmaya devam ediyor. Havalarla birlikte krizin etkileri de vatandaşları terletmeyi sürdürüyor. Özellikle son aylarda işsiz sayılarındaki rekor yükselişte durumun hangi boyutlara ulaştığını gösteriyor. Kriz ortamına dayanamayanlar intihar ediyor, dayanmaya çalışanlar ise hem işsizlikle uğraşıyor, hem de çare bulma arayışlarını sürdürüyor. Bu duruma daha fazla dayanamayanlar ise krizin acısını aile içi şiddet kullanarak atıyor.

Bu ortamda borçlarda can yakıyor. Bazıları verdiği borçları nasıl geri alacağını ya da aldığı borçları nasıl geri ödeyeceğini kara kara düşünürken bazı vatandaşlar da verdiği borçları alamayınca silahlara sarılıyor. Borç yüzünden cinayetler işleniyor, ölümlü kavgalar yaşanıyor. Son ay içinde tüm ülke de olduğu gibi Düzce'de de bu olaylarda artış yaşandığı gözleniyor.

İstatistikler ise aslında her şeyi ortaya koyuyor. İşsizlik oranlarıyla ilgili özellikle yapılan son araştırmalar işsizlik boyutunun tavan yaptığını ve rekor denilecek rakamlara ulaştığını gözler önüne seriyor. Kriz ortamıyla birlikte işsizler kervanına her gün yenileri katılıyor. Yaşanan bu durum da vatandaşlar üzerinde tedirginlik yaratıyor.

Sorun çok ama bir türlü sorunların ne zaman çözüleceğini bilen yok. Kriz ortamının ilerleyen aylarda da devam edeceği bilinirken bu durumun tam olarak ne zaman sona ereceği hala soru işareti olarak kalıyor, Kriz ortamının en az 2010 yılı sonuna kadar devam edeceği söylentileri ise durumun boyutunu gözler önüne seriyor.