250 gram ekmeğin 1 liradan satıldığı Düzce'de, ekmeğe zam kapıda.  350 gram ekmeği 1,5 liradan satma kararı kısa süre içerisinde merkezde uygulamaya konulması beklenirken, Düzce’deki vatandaşlar zammı yorumladı. 1 Liralık ekmeği zor aldıklarını söyleyen vatandaşlar, yapılacak zammı fazla bulduklarını açıkladı.

BİR ELİYLE VERİYOR, DİĞER ELİYLE ALIYOR

Vatandaşlar, “Bir ekmek, peynir ve zeytinle karnımız doyuyordu, ona da zam gelince vatandaşın haline üzülüyoruz. Enflasyon yüzde 8 diyor ama ekmeğe gelen zam daha fazla. Bir eliyle veriyor diğer eliyle alınıyor. Evimize bir ekmek giriyordu. Artık ekmeği mecbur alacağız ama bölüşeceğiz.” ifadelerini kullandı.  

HAKSIZ BULUYORUZ

Düzce’deki vatandaşların çoğunluğunun zamdan haberdar olduğu, haberleri de yakından takip ettikleri görüldü. Bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanı Faruk Çelik’in bir ekmeğin 61 kuruşa mal edildiği açıklamasını hatırlayan vatandaşlar, zammı haksız buldu.

Bir vatandaş mikrofonlarımıza “Bakan 61 kuruşa verileceğini açıkladı. Haksız buluyoruz. Günlük iki ekmek alıyorduk. Kıt kanaat geçinmeye devam edeceğiz.” dedi.

KEMERLERİ SIKACAĞIZ!

Zam haberini duyan bazı vatandaşlar, “2 lira yapsınlar, azmış…” şeklinde tepkisini ortaya koyarken, şunları söyledi:

“1 lirayı zor alıyoruz günahtır. Mecburen ya az yiyeceğiz yada yemeyeceğiz. Kemerleri sıkacağız. Zaten pahalılık var. Millet zor durumda.”

Vatandaşların bazıları zammın korsan fırınlardan kaynaklandığını iddia etti. Düzceli vatandaşlar ekmeğin aynı fiyatta kalması gerektiğini savunurken, bu konunun takipçisi olacağını açıklayan bakanlığın biran önce çözüm bulmasını istedi. 

Haber;S.KAŞKIR