Kurban Bayramına yaklaşık bir ay kaldı. Kurbanlıklar pazarlara çekilmeye başladı. Vatandaşlarsa, şimdiden hayvan pazarlarına giderek kurbanlık hayvan bakıyorlar. Bakıyorlar bakmasına da fiyatların fazla olması vatandaşları akar kara düşündürüyor. Fiyatları pahalı bulan vatandaşlar son güne kadar bekleyecek gibi görünüyor.

Pazara kurbanlık almak için gelen Murat Sevim, "Kurban bayramı yaklaşıyor. İyi bir kurbanlık almak için buraya geldik. Fakat fiyatlar el yakıyor. Kurbanlık almaya diye geliyoruz, ama almadan gidiyoruz. Sadece bakmakla kalıyoruz. Böyle olmasıda biraz sorunlu oluyor" şeklinde konuştu.

Fiyatlar karşısında şok olan bir vatandaş da son güne kadar beklemek istiyor. Selahattin Çabuk ismindeki bu vatandaş, "Kurbanlık almaya geldik. Fakat baktık ki fiyatlar çok yüksek. Gerçekten şok oldum diyebilirim. Fiyatlar çok yüksek. Hayvan almaya geldik ama sadece bakıyoruz. Son güne kadar bekleyeceğim. Belki son güne kadar fiyatlar düşer" dedi.

100 kiloluk bir ineğin 3 bin lira olması da vatandaşları rahatsız etmişe benziyor. Işte bu durumdan dolayı görüşlerini dile getiren Hikmet Bayramoğlu şöyle devam etti; "Fiyatlar aldı başını gidiyor. 100 kiloluk bir inek bile 3 bin TL'den satılıyor. Satıcılara neden bu kadar pahallı olduğunu soruyoruz. Onlarda ineğin bakımı diyor. Yemeği diyor. Onlarda bir yere kadar haklı olduklarını gözlemliyoruz. Kurban Bayramının gelmesine az bir süre kala vatandaşlar buralara geliyor. Fakat kimse doğru belli hayvan alamadan buradan ayrılıyor. Bazı vatandaşlar ise sadece bakıyor ve gidiyor. Son güne kadar burası hep böyle olur. Son günde fiyatlar biraz aşşağıya düşer ve vatandaşlarda hayvanları alabilirler"

Herkes fiyatların son gün düşeceğine inanıyor. İzzet Şahin’de bunlardan biri. Şahin; "Fiyatlar geçen yıla oranla yarı yarıya artmıştır. Geçen sene ineğin kilosu 12-13 Lira arasındaydı. Şimdi ise ineğin kilosu 30-35 TL arasında değişiyor. Böyle bir artışı ilk defa görüyorum. Bu gibi olmamalıydı. Vatrandaşlar son güne kadar ineklerin fiyatının düşmesini bekleyecektir. Bende öyle yapacağım. Son güne kadar inek fiyatları düşecektir bekleyeceğiz" dedi.

Haber; Ş. ÇAKIR