Verginin toplumun  kalkınmasında  ve ekonominin  büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve gönüllü olarak  vergi ödeme alışkanlığının kamuoyuna kazandırılması amacı ile kutlanan 19’uncu vergi haftası başlıyor. Vergi Haftası, 25 Şubat, 2 Mart tarihleri arasında kutlanacak.

Vergi Haftasının başlaması nedeniyle yarın sabah 09.15’te Anıtpark’ta bulunan Atatürk Anıtı’na   çelenk konulacak ve saygı duruşunda bulunulacak. Ardından Düzce İl defterdarı Erol Pişkin ve  daire amirleri Düzce Valisi Bülent Kılınç’ı ziyaret edecek.

Hafta boyunca ilk ve Orta öğretim okulları ziyaret edilerek öğrencilere vergi ödemenin önemi ve  vergi toplama faaliyetleri ile ilgili bilgi verilecek. Öte yandan Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği, Ticaret Borsası, Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği de ziyaret edilerek vergi uygulamaları hakkında işadamları ve esnaflara bilgiler verilecek.

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında aynı zamanda 40 yılı aşkın zamandır vergi ödeyen mükelleflere plaket, 2007 yılında emekli olan Defterdarlık  personeli ile örnek memur seçilen personele belge ve hediyeler de  takdim edilecek.