Genel Başkan Çelikus, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergisini düzgün ve zamanında ödeyen mükelleflerin ödüllendirileceğini açıklamasından ardından yaptığı basın açıklamasında, “Vergilerini düzenli bir şekilde ödeyen esnafımızın moral ve motivasyonuna katkı sağlamak adına ödül olarak vergi indirimi yapılmalıdır.” dedi.

Esnaf ekonominin bel kemiğidir


Çelikus daha önceki yapmış olduğu beyanatlarını hatırlatarak, “Geçmiş dönemlerde sık sık gündeme getirdiğimiz esnafın vergi yükü altında ezilmeden kolaylık sağlanması talebimizin Maliye Bakanlığı tarafından dikkate alınması esnaf ve sanatkarlar olarak bizleri memnun etmiştir. Esnaf ekonominin bel kemiğidir. Esnafımız bugün 21 çeşit vergi ödüyor. Ödediği vergilerin isimlerini dahi bilmiyor. Üstelik sadece bir kereliğine değil, her dönemde zamanında ödemenin esnaf ve vatandaş açısından bir getirisi olmalı.” diye konuştu.


Vergi ödemesindeki düzenlemeler piyasaları rahatlatır


Çelikus, böyle bir uygulamanın rutine dönüştüğü takdirde esnaf ve vatandaşın vergisini zamanında ödemeyi daha avantajlı bulacağını belirterek, “Vergisini ödeyemeyen esnaf ve vatandaşlarımız içinde iyi niyetle vergisini ödemek isteyen ancak maddi imkansızlıkları nedeniyle bunu gerçekleştiremeyenler var. Fakat unutulmamalıdır ki, vergi vermek istemeyen ve bu nedenle ödeme imkanı olsa da vermeyen kişiler de söz konusu. Esnaf ve vatandaşlarımızı zamanında vergi ödemeye teşvik edecek uygulamalara yer verirsek sorunun büyük oranda başlamadan çözüleceğine inanıyoruz, sözlerime son verirken verilen sözün bir an önce hayata geçirilmesi gerekir.” dedi.

 

Haber;C.Üstüner