Maliye Bakanlığı, vergi kaçağına göz açtırmamakta karalı. Vergi Denetim Kurulu, kayıt dışının azaltılması ve denetimlerin hızlanması için çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda yaklaşık 660 bin kişinin kapısını çalan Maliye bakanlığı, değer artışını kazanç vergisi olarak yansıtmayan yaklaşık 400 bin mükellefe de mektup göndererek konut satışından elde ettikleri değer artışının vergisini istedi. Böylece yılsonuna kadar yaklaşık 1 milyon mükellefin vergisini yatırması amaçlandığı öğrenildi.

Öte yandan Maliye Bakanlığı, yeni dönemde işgücü maliyetlerini düşürecek adımlar atacağını öğrenildi. Bu kapsamda Damga vergisi ve harç uygulamaları gözden geçirilerek, yatırımlarda devlet yardımları revize edilecek.

Yurtdışında hizmet vermek üzere kurulan işletmeler vergisel yönden teşvik edilecek. Girişimci gençleri teşvik amacıyla sigorta primlerinde de indirim yapılacak. Özellikle, tekstil, turizm, bilişim ve finans sektörlerinde istihdamın artırılması için destekler artırılacak.

Asgari ücretliden daha az gelir beyan edenlerin de kapısı çalınacak. Özellikle, mimar, doktor, avukat gibi meslek sahiplerinin asgari ücretliden daha az kazandığına yönelik beyanları kapsamlı incelemeye alındı. Özellikle son yıllarda zarar ve asgari ücretliden daha az gelir beyan edenlerden açıklama istenecek.

Haber; S. KAŞKIR