Gelir İdaresi Başkanlığı daha hızlı ve masrafsız bir sistemi hayata geçirmek için 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren vergide Elektronik Tebligat dönemini başlatıyor. E-tebligat sistemini kullanmak zorunda olan mükelleflerin, yılbaşından önce başvuru yapmaları gerekiyor. Buna göre, vergi dairelerince düzenlenen ve mükelleflere 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tebliği gereken evraklar, yeni yıldan itibaren Gelir İdaresi Başkanlığı'nca elektronik ortamda gönderilecek.

Vergi Dairesinin posta yoluyla bilgilendirme uygulamasını kaldırdığını belirten Düzce Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı Konu hakkında bilgi verdi.

Kayıkçı üyeler adına elektronik posta adreslerini oda olarak alamadıklarını, odanın alabilmesi için üyenin kendilerine noterden vekalet vermeleri gerektiğinin altını çizdi. Kayıkçı üyeler adına elektronik posta adreslerini oda olarak alamadıklarını, odanın alabilmesi için üyenin kendilerine noterden vekalet vermeleri gerektiğini söyledi.

Kayıkçı uygulamayla mükelleflerin tebligatlardan dolayı doğan mağduriyetlerinin giderileceğini belirterek mükelleflerin vergi dairelerinde meydana gelebilecek muhtemel yoğunluktan olumsuz etkilenmemeleri için vakit kaybetmemeleri uyarısında bulundu.

Haber:Y.SEVER