Vergi bilincinin toplumun bütün kesimlerine benimsetilmesi amacıyla geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen Vergi Haftasının 25'incisi, kutlanmaya başlandı. ''Verginle Güvendesin'', ''Daha Güçlü Bir Türkiye İçin Vergilendirilmiş Kazanç'' gibi sloganların hazırlandığı etkinliklerin ilki Anıtpark’ta başladı.

Düzce Valiliği Defterdarlık Gelir Müdürlüğü tarafından düzenlenen Vergi Haftası etkinlikleri, saat 10.00'da Anıtpark’ta tören düzenlendi.. Sabah saatinde Anıtpark’ta Düzce Defterdar Vekili Murtaza Kamer başkanlığında toplanan personel, saygı duruşunda bulunarak istiklal marşı okudu. Kamer, Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.


Kamer, konuşmasında Mükellef hedefli hizmet anlayışını esas aldıklarını ve toplumda vergi kültürünü geliştirmeyi hedeflediklerinden bahsetti.


Anıtpark’taki törenin ardından Vali Ali İhsan Su makamında ziyaret edildi. Bu yıl 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanması planlanan ''25. Vergi Haftası'' etkinliklerinde, illerinde 2012 yılında verilen beyannamelerde ilk 5'e giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine ve diğer mükelleflere yönelik düzenlenecek toplantılarda Vergi Haftası anısına hazırlanmış plaketler verilecek.

 

 

Haber;S.Kaşkır