Beyköy'de bulunan 1. ve 2. organize sanayi bölgelerine Çilimli OSB, Gümüşova Islah OSB ve Akçakoca İhtisas OSB'lerinin de eklenmesiyle Düzce'deki toplu sanayi alanlarının sayısı 5'e yükselecek. Şehre hem istihdam hem de ekonomik açıdan büyük artılar sağlaması beklenen bu artışla sanayisi giderek büyüyecek Düzce'de yatırımcı endişesi de yaşanmayacak.

OSB'ler boş kalmayacak

Organize sanayi bölgelerinin verimli çalışması için tam doluluk oranına ulaşması gerektiği bilinirken, yine yatırımların kalıcı olması da bölge için önem taşıyor. İşte bu konudaki sıkıntıların önüne geçmek adına çalışmalar yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, seçim döneminde vadettiği projeyi hayata geçirmek için düğmeye bastı. Projeye ilişkin açıklama, Bakan Fikri Işık'tan geldi. Işık, organize sanayi bölgelerindeki fabrikaların bakalın eliyle yapılacağını ve anahtarının işçi çalıştırma kapasitesi yüksek olan sanayi alanlarına verileceğini söyledi.

Yüksek istihdam üreten sektörler faydalanacak

Hükümet olarak her zaman girişimcinin, sanayicinin yanında olduklarını söyleyen Işık, projeyi şöyle aktardı: "Anahtar teslim fabrika, hükümetimizin de seçim döneminde vadettiği bir projeydi, inşallah yakında hayata geçiyor. Bu cumartesi günü Yatırım Ortamını İyileştirme Toplantısı'nda bakan arkadaşlarla son tartışmayı yapıp nihai kararı vereceğiz. Organize sanayi bölgelerinde fabrikaları biz yapacağız, sanayicilere anahtarını teslim edeceğiz. Özellikle yüksek istihdam üreten sektörler inşallah bu imkândan faydalanacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun."

Haber:C.ÜSTÜNER