Öncü TV’de “Hayatın İçinden” programına katılan Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi Levent Şahin Başaran, hafta başında müdahale alımına başlayan TMO’nun fiyat politikası ve alım şartlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Müdahale alımını üreticiyi iki yıldır beklediğini söyleyen Başaran, kararı olumlu bulsa da geç kalındığını kaydetti.

TMO’nun taban fiyat uygulaması tavan fiyat uygulamasına dönüştüğünü aktaran Başaran, “bence istenilen olmadı. Üreticinin dört gözle beklediğin bir şeydi. Verilmiş bir sözü yerine getirme çıkışı gibi duruyor. Şuan kimsede fındık olmadığı için herkes TMO’ya yeni sezona kadar fındık gelmeyeceğini biliyor. Zamanlaması doğru değil fakat sahip çıkılmasını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

TMO’nun açıkladığı 10 lira rakamının üreticinin TMO’yu tercih etmesini sağlayacak bir rakam olmadığını vurgulayan Başaran, TMO’nun açıkladığı fiyata Ağustos ayında tepkinin artacağını belirtti.

Başaran, lisanslı depoculuk çalışmalarına ilişkin görüşünü ise çok fazla ihtiyaç duyulmasa da olması gerektiğini dile getirerek, “Devreye sokulmasında fayda var. 3-5 yılda bir ihtiyaç olsa da faaliyet göstermelidir. Çalışmanın sürekliliğini sağlama açısından ise ürününü depoya getiren çiftçiye teşvik verilmesi uygun olur” diye konuştu.