Türkiye'nin 60 yıllık rüyası "yerli otomobil" için ortak girişim grubuyla imzaların atılmasının ardından pastadan payını almak isteyen iller sıraya girdi. 

Bakan'ın açıklaması komşuda yankı uyandırdı
Yerli otomobilin şehirlerinde üretilmesini talep eden iller siyasiler aracılığıyla Ankara'da bastırırken, yaprak kıpırdamayan Düzce için umutları yeşertecek açıklama, dün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'den geldi. Akçakoca ziyareti sırasında konuşan Özlü, Düzce'nin değerlendirmeye alınacak iller arasında olduğunu söyledi. Bu gelişme sonrası komşu il Bolu da yerli otomobil yarışına dahil oldu. 

"Yerli otomobil üretim tesisleri ilimize kurulmalıdır"
MHP Bolu İl Başkanı Adem Evcil, tüm milletvekilleri, bürokratlar ve sivil toplu kuruluşu temsilcilerine sığ tartışmaları, siyasi istikballeri ve kısır döngüleri bir tarafa bırakarak bir platform etrafında birleşme çağrısı yaptı. Yerli otomobilin Bolu'da üretilmesi için ilgili tüm kesimleri girişimde bulunmaya davet eden Evcil, “Ülkemizin en önemli kalkınma hamlelerinden biri olacak yerli otomobil üretimi ile ilgili somut gelişmeler yaşanmaktadır. Ülkemizde faaliyet gösteren güçlü firmalar bir araya gelerek yerli otomobil üretimi noktasında bir uzlaşmaya varmış durumdadır. Peki, İstanbul-Ankara güzergâhının arasında bulunan ilimiz bu işin neresinde olacaktır? Yerli otomobil üretimi beraberinde müthiş bir istihdam olanağı getirecektir. Yedek parçasından, servis ağına kadar çok yönlü bir üretim ağına sahip olacak bu projeden Bolu nasibini almalıdır. 3 milletvekili, 2 bakan yardımcısı ve üst düzey bürokratları ile tanınan ilimiz böylesine bir projede yalnız kalmamalıdır. Yerli otomobil üretim tesisleri ilimize kurulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Haber: C. ÜSTÜNER