Aralarında Düzce'ninde bulunduğu fındık bölgesi borsa başkanlarının biraraya geldiği toplantıda çalışma grubu oluşturuldu.
Düzce Ticaret Borsası Başkanı ve Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Nurettin Karslıoğlu'da grup içinde yer aldı. Karslıoğlu grubun amaçlarını, ürün borsacılığı ve lisanslı depoculuk konusunda 2010 fındık sezonuna uygulamaya geçilebilecek bir alt yapının oluşturulması olarak gösterdi. Fındık bölgesi borsa başkanları ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu üyesi Faik Yavuz un katılımı ile 12.aralık .2009 tarihinde Ankara da fındık ve lisanslı depoculuk konularının görüşüldüğü bir toplantı yapıldı.
Düzce Ticaret Borsası Başkanı ve Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Nurettin Karslıoğlu toplantı ile ilgili bilgiler vererek şu açıklamayı yaptı: Lisanslı depoculuk ile ilgili olarak 10.02.2005 tarih ve 5300 sayılı yasa ile gerekli yasal altyapı oluşturulmuş , en son olarak da 03.07.2009 tarihinde önemli vergisel düzenlemeler yapılmıştır. Varolan yasal düzenlemelere rağmen ürün borsacılığı ve lisanslı depoculuk konusunda bu güne değin önemli bir gelişmenin sağlanmamış olması tarafımızdan bir eksiklik olarak her toplantı ve platformda dile getirilmiştir. bu açıdan yapılan bu toplantı önemlidir. Toplantıda lisanslı depoculuk şirketinin kurulması ve büyük ortaklarının tobb ile tmo olması ve fındık borsalarının da hissedar olması kararlaştırılmıştır. Bir çalışma grubu oluşturulmuş ve bu konuda acil eylem planı hazırlanması kararlaştırılmıştır. Amaç 2010 fındık sezonuna uygulamaya geçilebilecek bir alt yapının oluşturulmasıdır. Oluşturulacak lisanslı depoların ürün korumada en sağlıklı yapıda olması ile ilgili yol ve yöntemlerin saptanması ile birlikte bölgesel olarak ne şekilde organize edileceği ve diğer öneriler, oluşturulan çalışma grubunun ilgileneceği konulardır. Toplantıda oluşturulan çalışma grubunda ise, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Necdet Gürsoy, Giresun ticaret borsası başkanı Mustafa Karadere, Trabzon ticaret borsası başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve Düzce ticaret borsası başkanı Ulusal fındık konseyi başkanı Nurettin Karslıoğlu yer aldı.Karslıoğlu açıklamasında ayrıca, “ Bu çalışma ile ilimizde de borsamızın içinde bulunduğu lisanslı depoların oluşturulması ve ürün borsacılığının hayata geçirilmesi amaçlanmaktadır. Fındıkta yaşanan bir çok sorunun ürün borsacılığı ve lisanslı depoculuk faaliyetleri ile aşılacağına olan inancımız ile çalışmalara katılıyor ve her türlü desteği vermeye duyarlılıkla özen gösteriyoruz.” sözlerine yer verdi.