Altın fiyatları yükseldi, vatandaş yastık altındaki altını bozdurmaya başladı. Durum böyle olunca kurumcularda nakit para sıkıntısı yaşanmaya başlandı.

Altın fiyatının yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 22 artış gösterdi. Vatandaş da bu sefer yastık altındaki altını bozdurmaya başladı. Durum böyle olunca kuyumcularda nakit para sıkıntısı baş gösterdi.

Altının her zaman vatandaşlar tarafından en güvenli liman ve yatırım aracı olarak görüldüğünü belirten kuyumcular 24 ayar altının gramının 90, çeyrek altının ise 150 liradan satıldığını, bu durumun tüketicilerin davranışlarına yansıdığını ifade etti.

Vatandaşlar fiyatlardaki artışın ardından yastık altındaki paralarını bozdurmak için kuyumculara akın ettiğini söyleyen kuymcular Vatandaş ev almış, otomobil almış veya senedi var ödemesi gerekiyor, bize güvenmiş gelip altınını bozdurmak istiyor. Ancak esnaf para olmadığı için ister istemez müşterisine ‘alamam’ yanıtını veriyor. Nakdimiz kalmadığı için altın alamaz duruma gelince müşterilerimize karşı mahcup duruma düşmeye başladık. Bize, ‘kuyumcu da nasıl para olmaz’ demeye başladılar.” şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR