Düzce Kuyumcular Derneği Başkanı Serkan Sezen, ülkemizdeki operasyonlar sebebiyle ekonomide bozulmaları değerlendirdi. Türkiye’de her şeyin ekonomiyi etkilediğini söyleyen Sezen, altının uzun zamandır düşüşte olduğunu söyledi.

Sezen, “Bizim ülkemizde ekonomiyi her şeyi etkiliyor. Altın uzun zamandır düşüşte aslında altın yükselmiyor. Altın dolarla alındığı için altında bu 17 Aralık operasyonlarından sonra yükselmeye başladığı için altında yükseliyor. Ekonomideki istikrarsızlık ya da ülkemizde olanlar karışıklıklar bu aralar en çok Euro ve doları etkiledi. “ dedi.

Ülkemizde uzun yıllardır istikrarın olduğunu dile getiren Sezen bu durumdan herkesin memnun olduğunu dile getirdi.

Sezen, “10-15 senedir ülkemizde güzel bir istikrar var piyasalardan herkes memnun. Doların ve Euro’nun yükselmesi ihracatçıyı sanayici esnafın işine geliyor. Daha çok kazanç sağlıyor. Fakat iç piyasada dışardan mal alan inşaatçı olsun bizim gibi takı sektörü olsun döviz yükseldiği için bizim için kötü oluyor.” Dedi.
Yılbaşıyla birlikte altının düşeceğini söyleyen Serkan Sezen, bu operasyonlarla birlikte yükselen dövizle birlikte altının yükseldiğini dile getiriyor.

Sezen, “Çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. Altın düşecek. Eğer dolar düşerse altında düşmeye devam edecek. Yılbaşından sonra altının çok fazla kar etmeyi bekleyen vatandaşlarımızı uyarıyorum sadece takı amaçla kullanacaklarsa alsınlar. Yatırım amacıyla altın almamalarını tavsiye ediyorum. Altın her zaman kar ettirir ancak uzun vadede kar ettirir. Yani altını al 2 ay sonra sat ondan kar edemezsin.” Dedi.

Altın yatırımı yapanların en az 2-3 sene beklemeleri halinde büyük paralar kazanacaklarını dile getiren Sezen, altın piyasasında her 5 senede bir furya olur. Bundan 3 sene önce 60 lirayken birden 100 lira olduysa tekrar böyle bir durum olacağının da altını çizdi.

Dünyadaki altın rezervlerin fazla olmasından dolayı altın fiyatlarının düştüğünü dile getiren Sezen, altının her zaman güvenilir liman olduğunu, dünya ve ülkemizdeki karışıklar bittiği zaman altın piyasasının yine kendine geleceğini dile getirdi. 


Haber: G. KARDUZ