Evlerimizde özellikle yüksek katlı binalarda olmazsa olmazı olan Asansörlerin bakımları önemli bir yere sahip. 7 / 24 çalışan asansörler bakım yapılmadığı zaman hayati tehlike oluşturmakta… işte bunun önüne geçmek için artık asansörlerin denetim ve bakımları belediyelere devredildi. Kamuoyunda torba kanun şeklinde bilinen ve geçmiş dönemde Resmi Gazetede duyurularak uygulamaya giren "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", asansörlerin yıllık olarak kontrol ve aylık bakımlarına yönelik ilişkin önemli yenilikler getirdi.

APARTMAN ASANSÖRLERİNDE BÜYÜK TEHLİKE

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alınan bilgiye göre yapılan düzenlemeyle, asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri belediye ve il özel idarelerinin yasal görevleri arasına eklendi. Böylelikle bugüne kadar kanuni zorunluluk olmadan belediye ve il özel idarelerince yürütülen kontrol görevi, yasal altyapıya kavuşturulmuş oldu.
Değişikliklerle yasal altyapısı oluşturulan yıllık periyodik kontrol faaliyetleri, doğrudan belediyelerce gerçekleştirilebileceği gibi yetkilendirilmiş muayene kuruluşlarıyla da yaptırılabilecek. Ancak belediyelerin ve yetkilendirilmiş muayene kuruluşlarının, yıllık kontrol işlemlerini yapabilmeleri için kanunla oluşturulması öngörülen komisyon kararı doğrultusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulacak şartları taşımaları gerekecek. Yapılan kontroller sonucunda, belediye ve il özel idareleri, güvenli olmayan asansörleri hizmet dışı bırakabilecek.(KAYNAK:HÜRRİYET)