İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 yılı 1. dönem toplantısı Vali Ali İhsan Su başkanlığında toplandı. Vali yardımcıları Erdoğan Ülker ve hasan Bağcı ile ilgili kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda Vali Ali ihsan Su, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun Düzce’nin istihdam ve eğitim politikalarını değerlendirmek amacıyla yılda 4 defa toplandığını hatırlatarak bugün alınan kararların hayırlı olmasını diledi.
Vali Su, 2013 yılında yapılan projelerle 5 bin 300 kişinin iş sahibi olduğunu belirtti.

Su, “2013 yılında yapılan çalışmalar sonunca 5 bin 300 vatandaşımız işe yerleşmiştir. İşyerlerinin ihtiyacı olan nitelikli iş görenleri yetiştirmek, dezavantajlı işsizleri istihdam edilebilirliklerini arttırmak ve geçici de olsa bir iş vermek amacıyla yapılan çalışmalarda 50 meslekle 114 değişik proje uygulanmıştır. Bu çalışmalarımız bin 862 kişi katılmış bin 221 programları tamamlayarak belge almayı hak etmiştir. Bunlardan bin 45’ide istihdam edilmiştir. Tüm bu projeler için 2013 yılında 3 milyon 373 bin 166 TL harcama yapılmıştır. Kurslarımızın istihdam oranı da yüzde 80’dir.inşallah 2014 yılında önemli çalışmalar yaparak ilimizin istihdamı ve işgücünde önemli gelişmeler kaydedeceğiz.” dedi.
Toplantının basına kapalı devam eden bölümünde işgücü piyasasına ilişkin genel bilgiler ve yürütülen faaliyetler aktarıldı. 2014 yılına ilişkin yürütme kurulunun alınmasını önerdiği kararlar tartışıldı.

Haber; S.Kaşkır