Düzce'de bu yıl Ramazan ayına pide fiyatı tartışmaları damga vurdu. İlk olarak 300 gramın 2 TL'den, 625 gramın ise 4 TL'den satışa sunulmasına gelen tepkiler üzerine Düzce Belediyesi'nin talebiyle yeniden toplanan Fırıncılar Odası yönetimin yeni fiyat tarifesi dün açıklandı. Ancak vatandaşın düzenlemeden memnun kalmadığı yorumlara yansıyan görüşlerle ortaya çıktı.

Vatandaş tepkisiz kalamadı

Yeni tarifeye göre; 450 gram pidenin 2.5 TL, 800 gramın da 4 TL'den satılmaya başlandığını öğrenen bazı vatandaşlar, klavyenin başına geçerek tepkisini dile getirdi. Çevre illerdeki fiyata dikkat çekeren, Düzce'deki pahalılığı eleştirenler, "Bolu'da 400 gram pide 1.5 TL, Düzce'de 450 gram pide 2.5 TL oldu. 50 grama 1 TL fark yazmak ne büyük iş değil mi? Bir çok şehre gittim ama bizim Düzce kadar pahalı bir şehir daha görmedim." ifadesini kullandı.

"İnsanlara hamur yediriyorsunuz"

Pidedeki hamur yoğunluğuna dikkat çekenler ise "O kadar şikayete bir şeyler yapma gayreti içine girmişsiniz de 300 gr pide varken neden hala 450 gr yapıyorsunuz. İnsanlara hamur yediriyorsunuz." görüşünü aktardı.

"Milletin gramından şikayeti yoktu ki..."

Gramın sabit kalıp fiyatların düşmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, "Neye yaradı? Milletin gramından şikayeti yoktu ki. Fiyat düşmedi yine. Hiçbir anlamı yok..." yorumunda bulundu. 

Beklenti: 1.5 TL

Öte yandan Düzceli fırıncılar ise savunmayı pide unu ile ekmek unu arasındaki fiyat farkını göstererek yapıyor. Ancak Ramazan ayının vazgeçilmezi pideyi her gün sofralarında görmek isteyen vatandaşlar, özellikle 4 liralık pidenin fırınlarda daha fazla yer alması nedeniyle pahalılıktan dert yanıyor. Diğer bazı illerdeki gibi Ramazan pidesinin 1.5 TL'den satışa sunulmasını istiyor.

HABER;C.ÜSTÜNER