TBMM Genel Kurulu'nda, yatırımların ve istihdamın teşviki, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması, stratejik yatırımların desteklenmesine yönelik düzenlemeleri de içeren kanun tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Yasa, hizmet ihracının teşviki, teşviklerin etkinliğinin artırılması, esnafa yönelik iyileştirmeler, mükelleflere kolaylıklar getiriyor.
Yasaya göre, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması amacıyla, gelir vergisi stopajı ve sigorta primlerinin büyük bir kısmı devlet tarafından karşılanacak.
Savunma, havacılık ve uzay alanındaki stratejik yatırımlar teşvik edilirken Kültür ve turizm bölgelerindeki yatırımlara da destek verilecek.
 Yurtdışındaki müşterilere verilen mimarlık, mühendislik, tasarım, yazılım gibi hizmetlere vergi indirimi yapılacak. Bastonculuk, keçecilik gibi geleneksel ve kaybolmaya yüz tutan meslek kolları ile uğraşan esnaf vergiden muaf tutulacak.
Vergi ödemeleri, ülke genelinde tüm vergi dairelerinden yapılabilecek. Fazla veya yersiz tahsil edilen vergilerin iadesinde Devlet faiz ödeyecek.