6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği yasası hakkında iş adamlarını bilgilendirmek amacıyla DUSİAD’da toplantı düzenlendi.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan DUSİAD Başkanı Eyüp Çakır, yasanın çok önemli olduğuna dikkat çekti. 
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği yasasının ne olduğunu, neler getirdiğini ve neler götüreceğini anlatan İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Genel Danışmanı Fatih Cengizler, iş adamlarının aklına takılan soruları da yanıtladı.
Cengizler, yasanın 1 kişi çalıştıran işyerlerini de kapsadığını söylerken gerçekten çok zor bir kanun olduğunu belirtti
Cengizler,” Çok ciddi anlamda yasal değişiklikler var ve toplumun haberi yok. En önemli kanun iş sağlığı ve iş güvenliği kanunu tartışmalara ve yanlış bilgilendirmelere sebep olan bir yasa. İş Sağlığı ve İş Güvenliği kanununda 50 ve üzerinde işçi çalıştıran firmalar iş yeri hekimi çalıştırmak durumundaydı, bu kanunla birde işyeri mühendisi eklendi. 1 Ocakta yürürlüğe giren yasada 50 işçi sayısı kaldırıldı artık 1 kişide çalıştırılsa iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi çalıştırmak zorunda. Son derece uygulaması zor bir kanun, bu yasanın uygulanmaması durumunda para cezası uygulanmaktadır. Yasa iş yerlerini 3 sınıfa ayırdı çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli olarak, çok tehlikeli iş yasasında A sertifikalı çalışabilir, tehlikeli iş yasasında B sertifikalı mühendisler, az tehlikede ise C sertifikalı mühendisler çalışabilir.” Dedi.

Haber: S. YANAR