“Girişimcilik Programları İşbirliği Protokolü” kapsamında KOSGEB, İŞ-KUR ve Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) işbirliğinde düzenlenen eğitimlerin 2018 ayağı tamamlandı. Yılın son sertifikaları DESOB Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.



Törene DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı ve İş-Kur İl Müdürü Ferhat Acar’ın yanı sıra girişimcilik eğitimcileri ve kursiyerler katıldı. Burada yapılan konuşmalarda, kursların öneminden, sağladığı katkıdan ve içeriğinden bahsedilirken, girişimciliği düşünen vatandaşlara da bazı önerilerde bulunuldu.

“Toplamda 684 kişi”

Kurslara katılım ve sertifika verilen kursiyerler ile ilgili istatistiği paylaşan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, “KOSGEB, İŞ-KUR ve DESOB olarak imzaladığımız ‘Girişimcilik Programları İşbirliği Protokolü’ ile 2017 yılından bu yana temel girişimcilik eğitimleri düzenlemekteyiz. Yaptığımız protokol kapsamında, yaptığımız eğitimlere katılan 270 kursiyerimiz vardı. 2018 yılında ise 414 kursiyer ile toplamda 684 kişi, DESOB binamızda sertifika almıştır” diye konuştu.

 

“Sonu illa ki batmaya gidiyor”

Kursların birçok açıdan işletmeci adaylarına katkı sağladığına işaret eden Kayıkçı, “Yoksa ‘Ben işyeri açmak istiyorum, dur şurayı tutalım, buradan insan çok geçiyor’ hamlesinin sonu illa ki batmaya gidiyor.” diyerek, yatırımın işyerine değil, eğitime yapılması gerektiğini vurguladı.
 
“Ayakları yere basan bir hayal”

İşletme kurarken nasıl davranılmasının bilinmesi gerekliliğine vurgu yapan DESOB Başkanı Kayıkçı, şöyle devam etti: “Hayal tabii ki çok önemli ama kurduğunuz hayalin, ayakları yere basan bir hayal olması gerektiğini unutmayın. Yarın açtığınız işyerini, kendinize ve ailenize zarar vererek, aldığınız krediyi geri ödeyemeyerek kapatmanız da söz konusu olabileceği için neyi nerede nasıl yapmak gerekir, bilmek gerekiyor.”  

 

“Yanlarındayız”

Sertifika alan girişimcilerin iyi birer esnaf olması dileğinde bulunan İş-Kur İl Müdürü Ferhat Acar da şunları kaydetti: “Bir girişimci bir esnaf, bir esnaf da en az bir istihdam demektir. Bizim için de önemli olan bu istihdamın artmasıdır. Bu kursiyerlik aşamasında ve sonrasında, sağlayabileceğimiz bütün destekler ile yanlarındayız. İşletmelerini kurarken bizim bilgi ve birikimlerimizden faydalanmalarının iyi olacağını düşünüyorum.”  
 
“Hedeflediğimiz eğitimin ana amacı”

Kursiyerlere iş dünyasındaki dengeler hakkında bilgi verdiklerini belirten Girişimcilik Eğitimcisi Serkan Sönmez ise şu şekilde konuştu:
“Kuracakları işletmeleri bu bilgiler doğrultusunda şekillendirdiklerinde, kötü ortalamanın içerisinde yer almamış oluyorlar. Devletimizin sunduğu çeşitli imkânlar da var. Bunlardan nasıl faydalanabilirler, işletmelerini büyütebilmek ve bir üst seviyeye ulaştırmak için ne tarz kaynaklar sağlandığını öğreniyorlar. Bunların sonucunda da arkadaşlarımız buradan, mevcut fikirlerini, hangi modelle süzgeçten geçirerek, nasıl bir iş modeline çevireceklerinin kararını kendi kendilerine verebilecek hale geliyorlar. Bizim hedeflediğimiz eğitimin ana amacı budur.”
Açıklamaların ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edilerek toplantı sonlandırıldı.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ