Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Taşlı, gündem maddelerini meclis üyelerine okudu. Gündem maddelerinden olan OSB’deki atıl fabrikaların yeniden ekonomiye kazandırılması ile ilgili Meclis Üyesi Engin Er bir sunum gerçekleştirdi. Er, bu fabrikaların yeniden teşvik kapsamına alınabilmesi için yönetim kurulunun ilgili bakanlıklar nezdinde çalışmalar yapması gerektiğini, bu atıl fabrikaların yeniden Düzce ekonomisine kazandırılması gerektiğini ifade etti.
Meclis Üyesi Engin Er’in sunumunun ardından konu meclis üyeleri tarafından detaylı şekilde tartışmaya açıldı. Konuyla ilgili konuşan Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır, gerekli çalışmaların yapılacağını, girişimlerin en kısa zamanda gerçekleştirileceğini ifade etti.

 


Mevcut yollar çok acil düzenlenmeli

 
OSB’nin otoban bağlantısı ve yol sorunu ile ilgili de konuşan Çakır, OSB bağlantısının kısa vadede olup olmayacağını kendilerinin bilemeyeceğini fakat mevcut yolların çok acil şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirterek, bu konuda oda yönetimi olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.
TSO Başkanı Çakır, yabancı diplomatlarla görüşmelerin sürdüğünü ve son olarak Polonyalı yetkililerle temaslarının olduğunu, önümüzdeki süreçte vize kolaylığı için önemli adımların atılacağını belirtti.
Meclis Başkanı Ertan Taşlı diğer gündem maddelerini meclis üyelerinin görüşlerine açtı. Maddeler üzerinde üyeler tarafından değerlendirmeler yapıldı. Yapılan değerlendirmelerin ardından oylamaya geçildi. Gündemde yer alan maddeler kabul edildi. Kurban Bayramı öncesi son meclis toplantısı olması nedeniyle Meclis Başkanı Ertan Taşlı tüm üyelerin bayramını kutladı.

 


haber; C.ÜSTÜNER