Son zamanlarda ülke gündemine oturan fındık fiyatının açıklanmaması ve partilerin yerel seçimler için yaptığı çalışmalar konusunda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ile MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu açıklamalarda bulundu.

“TMO, maalesef bizi hayal kırıklığına uğrattı”
Fındık konusunda sürekli temasta olduklarını söyleyen MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, açıklamasına şu cümlelerle devam etti:

“Bir 1 hafta önce TMO müdürüne hem hayırlı olsun telefonu ettik hem de kendisiyle 15 dakikaya yakın konuştuk. Kendilerinin hazırlık yaptıklarını, dosyayı sayın bakanın önüne koyduklarını ifade ettiler bize. Bizde merakla bekliyoruz. Üreticinin sıkıntılarını biliyoruz. Küçük esnafın sıkıntılarını biliyoruz. Hepsini bildiğimiz için bizi de beklenti içine soktular. Çünkü TMO’nun olsun Sayın Cumhurbaşkanın olsun açıklaması vardı bu konuyla alakalı. Üreticinin mahsulünün tamamen alınacağının ve değerinde karşılık verileceği söylendi. Hala beklemedeyiz ama maalesef bekledikçe insanların da sabrı taşmaya başladı. Pazartesi günü de okullar açılıyor. Zaten kurban bayramı neticesinde insanlar bir kısmını sattı, işçi ücretleri için bir kısmını sattı, şimdi de okullar için bir kısmını satacak. Geriye bir tek yakıt almak için kalan kısım kalıyor. Onun haricinde ihtiyacı olan insanlar zaten satmış oluyor. Buda bizi üzüyor. Biran önce bunun açıklanmasını istedik. 15 Ağustos’ta açıklanmasını bekliyorduk ama en azından bayramdan sonra açıklanır diye umudumuz vardı. TMO, maalesef bizi hayal kırıklığına uğrattı. Aynı sıkıntıyı bizde yaşıyoruz.”

Yapılacak yerel seçimlerle ilgili çalışmalara da değinen Yılmaz, “Siyasette seçim çalışması diye bir şey yoktur. Siyasetin içinde olan insanlar seçim bittiği günün ertesinde seçime o günden çalışmaya başlarlar. Her zaman çalışmalarımız devam ediyor. MYK üyeleriyle ve milletvekili üyelerimizle bir toplantımız olacak. Orada ittifakla alakalı görüşme yapılacaktır.” İfadelerini kullandı.

“Vekilimiz gereken açıklamayı yapacağını söyledi”
Fındık konusuna değinen MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu da şöyle konuştu:

“Fındıkla ilgili zaten biz gittiğimiz çoğu esnaf ve köy ziyaretlerinde gerekli açıklamaları yapıyoruz. Seçim döneminde de vatandaşlardan fındıkla ilgili çok soru alıyorduk. Fındığa bu dönem çok fazla sahip çıkılmadığını düşünüyoruz. Biz Ordu Milletvekilimiz Cemal Enginyurt ile zaman zaman bu konuda istişareler yapıyoruz. Biz de biliyorsunuz ki bu konuyla ilgili Ordu’da miting yapıldı. Bizim vekilimizin bu konuyla ilgili bazı temasları var bu konuyla ilgili gerekli açıklamaları yapacaklardır. Önümüzdeki günlerde fındık fiyatının açıklanacağını biliyoruz. Fiyat konusunda da tahminlerimiz var ama vekilimiz gereken açıklamayı yapacağını söyledi.”



“Seçtiğimiz adayın başkan olduğunu da herkes görecek”
Yerel seçimlerle ilgili bazı yerel basın organlarının MHP’nin anket yaptığıyla ilgili haberleri için yasal işlem başlatacaklarını da söyleyen Caboğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Aday adaylarımız zaman zaman bize gelip görüşmeler yapıyor. Zaman zaman biz gidip kendileriyle görüşüyoruz. Şu an benim görüştüklerimle birlikte bize intikal eden 17’ye yakın aday adaylarımız var. Zamanı geldiğinde bunları kamuoyuyla paylaşacağız. Son zamanlarda anket yapıldığı şeklinde spekülasyonlar dönüyor. Bu konuda ne bizim ne de genel merkezi herhangi bir çalışması yoktur. Bunların bizim diğer aday adaylarımızı itibarsızlaşmak için yapıldığını düşünüyorum. Bununla ilgili gereken araştırmaları yapıyoruz. Gerekirse bununla ilgili yasal süreci de başlatacağız. Bizim görüşmelerimiz sonucunda bu aydan sonra memur aday adaylarının istifası bekleniyor. biz gerçekten Düzce’yi önemsiyoruz. Son seçimlerde halkın bize verdiği teveccühün bize vermiş olduğu yükü ve sorumluluğu biliyoruz. Bunun için çok eleyici, önceden denenmemiş bir şekilde bir kamuoyu yoklaması yaparak seçtiğimiz adayın başkan olduğunu da herkes görecek.”

Haber: M. AYDIN