Fiyatları cep yakınca Düzce Belediyesi'nin elinde kalan Camikebir konutları, son belediye meclis toplantısında alınan 'Yüzde 10' indirim kararının ardından yeniden ihaleye çıkartılıyor.

İhale tarihi: 27 Şubat
Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında belediye ve TOKİ işbirliği ile Camikebir Mahallesi'nde yapılan dairelerden kendisine ait olan 47 tanesine 2 yıldır tek bir alıcı bulamayan ve bu nedenle bir kısmını çeşitli alanlarda değerlendiren belediye, geriye kalan 31 daire için 27 Şubat Salı günü ihale düzenliyor.

En düşük 341 bin, en yüksek 355 bin TL
Düzce Belediyesi Encümen Toplantı Salonu'nda encümen huzurunda yapılacak açık teklif usulü arttırmayla satışın başlangıç saati ise 14:00. 142 m2 alana sahip dairelerin fiyatları zemin katlar için 341 bin 362 TL'den başlarken, 2 ve 3. katlarda yaklaşık 355 bin 500 TL'ye kadar yükseliyor.

2 yıldır tek daire satamadı
28 Nisan 2016 tarihinde yapılan ilk ihaleden bu yana tek daire bile satamayan Düzce Belediyesi,  devlete olan yüklü borcunun yanı sıra piyasaya da borçlu olmasına bağlı olarak elde kalan daireleri satarak, borç yükünü hafifletmek istiyor. Yüzde 10'luk indirime karşılık daire fiyatlarının hala yüksek olduğu görülürken, açıklanan fiyatlardan alıcı çıkması halinde belediye kasasına önemli bir para girişi sağlayacak.

'Şehrin göbeğinde konut yığını'
Öte yandan Düzce'de 2007 yılında başlayan Kentsel Dönüşüm süreci, bir çok kez tıkanma ile karşı karşıya kalmış ve vakit kaybına yol açan aksaklıkların ardından 2015 yılına gelindiğinde konutlar satışa hazır hale gelmişti. Dönüşümün ilk adresi olması nedeniyle büyük umutlarla yapılan TOKİ konutlarının bugün gelinen noktada beklentiye cevap verememesi, 'Şehrin göbeğinde konut yığını' eleştirileri yapılmasına yol açtı. Projenin gündeme geldiği ilk günden bu yana bazı kesimlerin "Konut değil yeşil alan olmalı" ısrarlarına karşılık Düzce Belediyesi'nin konutta karar kılmasının yanlış bir adım olduğu hala tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Haber: C. ÜSTÜNER