Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER)’nin yeni yönetim kuruluna seçilen Düzce OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu, Erol Tayhan’ın sunduğu Günlük programına katıldı.Yirmibeşoğlu, Yönetim kuruluna seçilen Organize Sanayi Bölgeleri Derneği’nin yapılaşma, altyapı ve istihdam gibi alanlarda katkı sağlayan bir dernek olduğunu belirtirken,  derneğin hızla gelişen bir bölge olan Düzce için de önemli olduğunu dile getirdi.

UMARIM YARIM KALMAZ

Yılan hikayesine dönen ve 30 Haziran’da ihalesi yapılan Otoyol bağlantı yolu hakkında da konuşan Yirmibeşoğlu,  yol sorunun sadece OSB’nin değil, Düzce’nin sorunu olduğunun altını çizdi.

Yirmibeşoğlu, “ biz sesimizi duyurmaya çalıştık. Siyasi irade Ankara’da Düzce’nin sesi olacak. En büyük görev onlara düşüyor. İleride Kaybedilmiş yılları artık konuşmayız. Umarım yarım kalmaz. Sadece yol değil, diğer projelerde hayata geçir. Düzce’nin gelişmesinde gelmesinde sanayicinin  önemi büyük. Sanayi ilin lokomotifi. Bu kadar sanayi gelmeseydi, Düzce Kalkınmazdı.”dedi.

Düzce’ye her geçen yıl talebin arttığını ifade eden Yirmibeşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ OSB’ler Düzce’ye güç verir. Ekonomik olarak güçlü firmalar gelirse katkısı da büyük olur.  Ekonomik, sosyal, eğitim anlamında bu fark ileride daha rahat görülebilir. Önemli olan Düzgün bir şekilde yürütmek.”

İKİ TEMEL SORUNUMUZ VAR

Yirmibeşoğlu, Düzce’de sanayicinin temel olarak iki sorunu olduğuna değindi: “ Maalesef iş ahlakı konusunda çok büyük sıkıntı çekiyoruz. Eğitimin yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Düzce bölgesi yetersiz kalıyor.  Bakıyorsunuz İŞKUR’da kayıtlı bir sürü işsiz var.  Ya iş beğenmeme yada sorumluluk üstlenmenin farkında değiller. Eğitim de burada çok önemli.” diye konuştu.

Yirmibeşoğlu, OSB ile ilgili projelerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “OSB’ye yapılan yatırım, o ile yapılan yatırımdır.” dedi.