Düzce’de işsizlik azalmaya başladı. Bunda hem gelen sanayi kuruluşları hem de İşkur İl Müdürlüğü’nün açtığı kursların etkisi büyük. Açılan kursların hangilerinin daha fazla rağbet gördüğü konusunda açıklamalarda bulunan İşkur İl Müdürü Yusuf Uzun, en fazla Gaz altı kaynakçılığı, CNC operatörlüğü, satış elemanı, mobilya imalatı, ahşap boyama, fındık yetiştiriciliği, çağrı merkezi görevlisi gibi kurslar tercih ediliyor.” Dedi.

Bu güne kadar toplam 32 kurs açtıklarını vurgulayan Uzun, 32 kursta toplam 740 kişiyi eğittiklerini belirtti ve kursa katılanlara 15 TL cep harçlığı verdiklerinin altını çizdi.

“Talepte biraz sıkıntı var. O nedenle vatandaşlarımızın bize başvurmalarını istiyoruz. Kurslarımıza başlayanlara 15 lira cep harçlığı ve sigorta primlerini ödüyoruz. Akabinde de istihdamlarını sağlıyoruz.”

Cezaevindeki mahkûmlarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Uzun, mahkumlar için açılması planlanan bilgisayar işletmenliği kursları için genel müdürlükten ödeneğin geldiğini ve denetim serbestliği kursları düzenleyeceklerini ifade etti.

“Cezaevindeki mahkûmlarımıza yönelik bilgisayar işletmeciliği kursu için ödenek genel müdürlüğümüzden geldi ve onu en kısa sürede başlatacağız. Bu anlamda mahkûmlarımız hem meslek sahibi olacaklar hem de boş zamanlarını değerlendirmiş olacaklar. Daha sonraki süreçte denetim serbestliği. Bu alanda de 2 projemiz var. Onay için genel müdürlüğe gönderdik. Denetim serbestliği kursları da düzenleyeceğiz.

Haber; R. BAL