Düzce Valiliği ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) iş birliğiyle belli aralıklarla farklı bir firma bünyesinde gerçekleştirilen Sanayi Platformu'nun 5.'si Fibrobeton Sanayisi'nde gerçekleştirildi.
Toplantıya Vali Vasip Şahin'in yanı sıra Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, kamu kurum temsilcileri, STK temsilcileri ile çok sayıda işadamı katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Şahin, bu toplantıların yeni bir fikir üretme açısından önemli olduğunu ve sanayicilerin bu toplantılara katılması gerektiğini ifade etti. Geçen sene ziyaret ettiği fabrikaların çoğunun yüzde 100 istihdam ve üretim artışına gittiğini gördüklerini belirten Şahin, tüm sanayicilerle gurur duyduğunu belirtti.

Daha sonra konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, salondakileri zaman zaman güldürdü. Menüde kuru fasülye olmasını tiye alan Büyük, daha sonra Fibrobeton İcra Kurulu Başkanı Dündar Yedişener’in kilosuna takıldı.

D-100 karayolunun her iki tarafında bulunan sanayi kuruluşlarının yüzde 80'inin ruhsatsız bir şekilde üretim yaptığına dikkati çeken Büyük, Valilik'in başlattığı projeyle birlikte sanayilerin imar planlarının yapılarak ruhsatlı hale getirileceğini de sözlerine ekledi.

Fabrikanın üretim aşamaları ve çalışma şekilleri hakkında katılımcılara bilgiler veren Fibrobeton İcra Kurulu Başkanı Dündar Yetişener Düzce'de faaliyet gösteren firmalar arasında iş ve fikir birliği yaratmak amacıyla kurulan Düzce Sanayi Platformu'nun beşinci toplantısına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Babasının adına Düzce Üniversitesi'nde meslek yüksekokulu yaptırmak istediğini belirten Yetişener, zaman zaman duygusal anlarda yaşadı.

Konuşmaların ardından firmalar, karşılıklı iş ve fikir birliğinin oluşturulması amacıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Haber; S. KAŞKIR