Kılıçlar Tavukçuluk Limited Şirketinin Üretim Müdürü Özkan Kılıç, son günlerde yumurta fiyatlarında yaşanan artış ile ilgili konuşarak, Hükümetin başlatmış olduğu ön planda kalite uygulamasının fiyat artışında etkisi olduğunu , bu uygulamayla birlikte kaliteye çok önemin verildiğini, tavuklara kaliteli ve pahalı yemlerin verilmesinin fiyatları da biraz yükselttiğini söyledi.

"Çünkü 14-15 aydır yumurta tavukçuluğu krizdeydi. Her gün zarar ediyordu. Girdilerimiz yüzde yüze yakın pahalılaştı. Kullandığımız yemin içerisinde 14 ham madde bulunuyor ve bu yemlerimiz de hepsi dışarıdan ithal ediliyor. İran ve Irak'a da ihracat yaptığımızdan dolayı da ister istemez fiyatlarımız yükseldi. Fiyatlar olması gerekenden biraz yüksek ama bol yumurta olsa şu an bu fiyatlar olmayacaktı."

Tavukçulukla ilgilenen bütün firmaların hepsinin kaliteli üretim yapamadığını kaydeden Kılıç, "Bunun sonucunda bir boşluk oluştu. Bu da üretimi azalttı. Ama bu durum fazla sürmez. 2-3 aya kadar yumurta piyasasının yerine oturacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Yumurtanın maliyetinin 16 kuruş olduğunu bildiren Kılıç, girdilerin fazla olmasından dolayı yumurta fiyatlarının bundan sonra 20 kuruşun altına düşmeyeceğini öne sürdü. 

Haber; H. İŞCAN