ETBİR Derneği Başkanı Mustafa Bılıkçı 19 mart 2013 tarihinde et ürünü fiyatlarının yükseleceğine dair bir açıklama yapmış, kırmızı ve beyaz etin sınırlandırılmasıyla birlikte daha önce karışım olarak satılan salam, sosis gibi kırmızı et ürünlerinde yüzde 10 ile 20 arasında bir fiyat artışı gözlemlenebileceğini söylemişti.
Düzce kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdoğan Bal, bu açıklamaya tepki göstererek, bu görüşe katılmadıklarını söyledi.
Bal, “ ETBİR’in bu görüşüne kesinlikle katılmıyoruz. Çünkü Türkiye’de yeterince hayvan sayımız var.”dedi.
ETBİR’in kırmızı et sanayi ve işletmeciliği yapan, eti işleyen bir ticari kuruluş olduğunu, merkezinin İstanbul’da bulunduğunu ve diğer illerde şubesinin olmadığını belirten Bal, zamla ilgili olarak yapılan açıklamalara bakanlık ve siyasilerin de tepki gösterdiğini ifade etti. ETBİR Başkanının açıklamasını, “üretici bu kadar zor durumdayken ithalata zemin hazırlamak, bakanlığı kamuoyunda güç durumda bırakarak ithalatın önünü açtırmak için yapıldığı aşikardır” şeklinde nitelendiren Bal, Düzce kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanlığı olarak, halka kaliteli ve ucuz et yedirme amacında olduklarını belirtti.
Bal, “ Birliğimiz bu tip oyunlara boyun eğmemekte olup, tepkisini, basın, bölge milletvekilleri, sivil toplum örgütlerine bu tip oyunları açıklayarak her zaman gösterecektir.” Dedi.

Haber: S.KAŞKIR