Ekonomik sıkıntıların baş gösterdiği şu günlerde cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin erkene alınmasıyla birlikte maaşlara zam yapılması da gündeme gelmişti. Emeklilere ve kamu kurumlarında çalışan memurlara arka arkaya zam haberleri gelmeye başlamış, özellikle emeklilere zam gündeme gelmişti.

Yapılan zam haberleriyle umutlanan özel sektör çalışanı işçiler de kendilerine zam yapılması konusunda umutlandı. Zor günler yaşayan ve aldıkları asgari ücretle aile geçindirmeye çalışan işçiler, asgari ücretin artması ve maaşlarının düzelmesi konusunda az da olsa umutlanmaya başladı.

Özellikle cumhurbaşkanlığı için aday olan parti mensuplarının vaatleri arasında yer alan asgari ücrete zam yapılması ve ücretlerin gündeme alınması seçim öncesinde emekli ile kamu kurumlarda çalışan memurların ardından özel sektörde çalışan işçilere de zam yapılacak mı sorusunu akıllara getirdi.

Asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı gündemdeki konular arasında yer alırken seçimler öncesinde bu konunun ne şekilde düzenleneceği ise bilinmiyor. Konunun gündeme alınıp alınmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Haber: M.AYDIN