Benzin ile motorinin litre fiyatına yapılan zamlardan olumsuz etkilendiklerini savunan esnaflar,  akaryakıt fiyatlarının düşürülmesini ve esnafa mazot desteği verilmesini istedi.

Nisan ayı enflasyonunun beklenenin üzerinde gerçekleştiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'ÜFE'deki aylık yüzde 2,60'lık artış, maliyetteki artışa işaret ediyor. Maliyeti ve dolayısıyla enflasyonu artıran en önemli faktör akaryakıt fiyatlarıdır. Son günlerde benzin ve motorine üst üste yapılan zamlar, bütün ürünlerin fiyatını arttırdı." dedi.

"Enflasyondaki artış akaryakıt fiyatlarından kaynaklanıyor"
Enflasyondaki artışın yine akaryakıt fiyatlarından kaynaklandığını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken, 'Enflasyondaki bu artış maalesef yükselişin devam edeceğini gösteriyor. Akaryakıt fiyatları düşmeden enflasyonda kalıcı bir düşüşü görmek çok zor.' diye konuştu.

"Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren esnafa ticari akaryakıt verilmeli"
Enflasyonu düşürmek için önce akaryakıt fiyatlarının düşürülmesi ve çiftçiye verilen mazot desteğinin esnafa da verilmesi gerektiğini kaydeden Palandöken, 'Motorin fiyatının yüksekliği, A'dan Z'ye tüm ürünlerin fiyatını artırıyor. Bu yüzden ulaşım sektöründe faaliyet gösteren esnafa ticari akaryakıt verilmeli. Öte yandan Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası birlikte çalışarak enflasyonu düşürmeli. Özellikle Merkez Bankası para politikasıyla uyumlu bir şekilde enflasyonu düşürmeye yönelik paket hazırlamalı.' şeklinde konuştu.

Haber: C.ÜSTÜNER