Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına 1 Ekim tarihinden geçerli olmak üzere yapılan yüzde 9'luk zamma bir tepki için toplanan Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) üyeleri, PTT binası önünde bir basın açıklaması yaptı.



Açıklamada, Artık yeter; adalet istiyoruz, ve diyoruz ki, adalet yoksa, eşitlik yoksa, emek düşmanlığı,ayrımcılık ve iş cinayetleri devam ediyorsa, elimiz sizin yakanızda olacak.” denildi.

 



Kış aylarını fırsat bilerek...


Hükümetin, doğalgaz ve elektrik fiyatlarına 1 Ekim 2014 tarihinden geçerli olmak üzere yaptığı yüzde 9'luk zam kararı için “Doğrusunu sorarsanız bu zam bizi çok şaşırtmadı.” denilen açıklama, şöyle devam etti.



“Çünkü hükümet, her yıl aynı senaryoyu sahneye koymakta ve kış aylarını fırsat bilerek kışın temel tüketim ürünü olan enerji ürünlerine Ekim ayında zam yapmaktadır. Asıl ilginç olan ise hükümetin kışı fırsata çevirme politikasını toplumun kanıksamış olmasıdır. Bu nedenle, her yıl tekrarlanan bu rutin uygulama çok cılız birkaç açıklama dışında fazlaca tepki çekmemektedir. Kuşkusuz bu zam, içinde milyonlarca emeklinin de bulunduğu tüm emekçi kesimleri vuracak ve onları yoksulluğa sürükleyecektir. Zira sanayi ve hizmet sektörlerinin temel girdilerinden olan enerji ürünlerine yapılan bu zam, diğer tüketim ürünlerinin fiyatlarının peş peşe artmasına yol açmaktadır. Doğalgaz ile elektrik fiyatlarının TÜİK tarafından açıklanan, yıllık enflasyon oranının üzerinde arttırılması enflasyon rakamlarının gerçek oranları yansıtmadığının itirafıdır. Hükümeti, ülkemiz insanının geleceğini ipotek altına alan, dışa bağımlı ekonomik politikalarını terk etmeye ve içinde sendikamız üyelerinin de bulunduğu milyonlarca insanı kış aylarında mağdur edecek olan bu zammı geri almaya, tüm demokrasi güçlerini ise rantçı hükümet politikalarına karşı mücadeleye çağırıyoruz.”

 

HABER: Y. SEVER