2008 yılına girilmesiyle birlikte çeşitli alanlarda yapılan zamlar yıl boyunca devam ederken yapılan zamlar tepkiyle karşılanmaya da başladı. Doğal gazla başlayan zam furyası telefonla devam ederken son olarak ta elektriğe yüksek oranda yapılan zamlar vatandaşın ekonomisine daha fazla etki etmeye başladı. Bazı sivil toplum kuruluşları da yapılan zamlara iptal davası açıyor.

Doğaz gaza yıl içinde yüzde 35 oranında zam yapıldı. 

Yapılan zamlardaki artış oranları da dikkat çekiyor. Bu yıl içinde 1 Haziranda doğal gaza konutlarda yüzde 7.4 ve sanayide yüzde 8.3 zam yapmıştı. Yapılan zamdan iki ay sonra yani 1 Ağustos'da ise sanayi de yüzde 18.77, konutlarda yüzde 16.88 geçerli olmak üzere, doğal gaza yılbaşından bu yana yapılan toplam zam oranı yüzde 35’e ulaştı.

Telekom telefon konuşmalarına yüzde 5 zam yaptı.

Türk Telekom'da 18 Ağustos'da elektriğe yüzde 5 zam yaparak zam yapılan alanlar arasına dahil edildi. Bu yıl içinde Tele kom'un yeni bir zam yapıp yapmayacağı ise ilerleyen aylarda belli olacak.

Elektrikteki zam oranları da dikkat çekti.

Zam yapılan alanlar arasında yer alan elektrikte ise Temmuz ayı içerisinde yüzde 18 zam yapılmış, yapılan zammın ardından doğal gaza da zam yapılması bu yıl içinde elektriğe bir kez daha zam yapılabileceği haberlerini ortaya çıkarmıştı. Haberler gerçek oldu ve 1 Ekim'den başlamak üzere elektrik kullanan şirketlere yüzde 34 zam yapıldı. Bu zammın tüketiciye nasıl yansıyacağı ise yapılan değerlendirmelerin ardından netlik kazanacak.

Yapılan zamlarda temel gıda maddeleri ve son olarak ta üniversite harçlarına yapılan zamlar eklendi. Zamlara sivil toplum kuruluşlarının tepkileri devam ederken elektriğe yapılan son zamla birlikte bazı sivil toplum kuruluşları da zammın iptali için dava açtı. İlerleyen aylarda zamların devam edip etmeyeceği ise yapılan değerlendirmeler sonucunda ele alınacak.