Ülke genelinde, Düzce'de ve Akçakoca'da 300 gram ekmeği bir buçuk liradan satılırken, Akçakoca'da bir esnaf kendi fırınında ürettiği 300 gram ekmeği bir liradan satıyor.

 Fırıncı esnafı Ramazan Eren , az da olsa para kazandığını zam yapmadan ve gramajla oynamadan satışlara 1 liradan devam edeceğini söyledi.

Halkın daha ucuza ekmek yiyebilmesi için daha fazla satış yapması gerektiğini ifade eden Eren, “Akçakoca’da şu anda 300 gram ekmek bir buçuk liraya satılıyor. Biz ise 300 gram ekmeği vatandaşa 1 liradan satıyoruz. Döviz artışları bize etkilemiyor çünkü biz dolar fırladı diye fırsatçılık yapıp ekmek fiyatlarıyla oynamıyoruz. Ben ne olursa olsun 1 liradan ekmek vermeye devam edeceğim” dedi.



Ramazan Eren kendisi sonuna kadar direnirken Akçakoca halkından da ekmek alımları konusunda destek beklediğini belirterek, şunları kaydetti:

 ”Bu süre zarfında ekmeğin gramajıyla da fiyatıyla da oynamayacağım. Ben şu anda az da olsa para kazanıyorum. Yeterli ama bu milleti soyarak para kazanmak da istemiyorum. Ekmeğinizi tartmadan almayın. Biz ekmekte hırsızlık yapmıyoruz. Katkı maddesi koymuyoruz, maya koymuyoruz, şişirmiyoruz. Bizim ekmek doğal ekmek olduğu için biraz küçük görünüyor. Bu nedenle gidip başka yerden ekmek alıyorlar. Bizi desteklerseniz sonuna kadar ekmeği ucuz yersiniz, desteklemezseniz ben de yok olacağım sizler de pahalıya ekmek yiyeceksiniz. Benim gibi direnen kimse de çıkmaz.”

“3'üncü şubeyi açıp bir gün bedava ekmek dağıtacağım”
İşlerinin normal olduğunu aktaran ve az da olsa para kazandığını vurgulayan Eren, " Halkın beni desteklemesini bekliyorum. Çarşının ortasında günde 200 tane ekmek satıyorum bu da Akçakoca’nın ayıbıdır. Allah nasip ederse üç tane şube açıyorum, Perşembe günü açılışlarını yapıyorum ve ilk gün ekmekleri bedava dağıtacağım. Ben dolarla çalışmıyorum, gavur değilim ben. Türk’üz, Türk parasıyla çalışacağız. Belediye bana değil, akşam 75 lira olan unu sabahleyin 125 liraya satan esnafa müdahale edecek.”

Haber: S. ŞEN