Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bundan sonra zam ile ilgili haberlerin, spekülasyonları önlemek ve vatandaşı tedirgin etmemek açısından Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi.

Doğal gaz zammı konusunda, 20 Kasımdan beri basında ''doğal gaza zam geldi, geliyor'' şeklinde açıklamalar yapıldığını anımsatan Yıldız, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaklaşık 2 saat süren toplantı yaparak, prensip kararı aldıklarını açıkladı.

Bundan sonra zam ile ilgili haberlerin, spekülasyonları önlemek ve vatandaşı tedirgin etmemek açısından Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacağını dile getiren Yıldız, şöyle devam etti:

''Asılsız haberler vatandaşımızın tüketim alışkanlıklarını değiştiriyor. Bu da doğal gaz kullanımına zarar veriyor. Halbuki temiz enerji kaynağı olarak meskenlerde kullanımını sürekli teşvik ediyoruz. Şu an meskenlerde 6.5 milyona ulaşan doğal gaz abonesi var. Artık, doğal gaz uluslararası ilişkilerde belirleyici bir role sahip. O açıdan siyasi yanı, diplomatik yanı, ekonomik yanı var. Herhangi bir karmaşaya meydan vermek açısından bundan sonra bu konuyu Sayın Başbakan açıklayacak.''