Gölyaka'ya bağlı Saçmalıpınar köyü Balıklı mevkisinde dereye devrilen iş makinesinin operatörü 27 yaşındaki Muhammet Yılmaz'ı arama çalışmaları suda, hava ve karada 15 kilometrelik alanda yürütülüyor.




"Bulunması yönünde her türlü ihtimali değerlendiriyoruz"
Düzce Valisi Zülkif Dağlı, yaptığı açıklamada, öğlen saatlerinde bölgede heyelan meydana geldiği bilgisi ulaşması üzerine ekiplerin sevk edildiğini bildirdi.

Faaliyetlerin karadan, sudan ve drone ile havadan devam ettiğini aktaran Dağlı, şunları kaydetti:
"AFAD ekiplerimiz, DAKE ve gönüllü kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Bursa ve Kocaeli'den sualtı arama ve kurtarma ekipleri bölgeye hareket etti. Kaybolan gencin bulunması yönünde her türlü ihtimali değerlendiriyoruz. Kar sularının erimesi sonucu birçok bölgede heyelan riski var. Umarım en kısa sürede çalışmalarımızdan netice alacağız."




"Devletimizin bütün kurumları anında ulaştı"
Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, su debisinin çok yüksek olduğunu belirterek, "Kepçe ters çevrilmişti. Onu düzelttiler, içinden çıkmadı. Tahminen suya kapıldı veya oradaki heyelanın altında. Şu an için beklemekteyiz. Devletimizin bütün kurumları anında ulaştı." diye konuştu.

Bu arada jandarma ekipleri, bölgede oluşabilecek yeni bir toprak kayması riskine karşı vatandaşları olay yerinden güvenli bölgeye uzaklaştırdı.

Gölyaka Kaymakamı Abdullah Kurt da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.