Gölyaka’nın Kuyudüzü Mahallesi’nde Abdullah Şahin koordinasyonunda Bursa, Zonguldak, İstanbul, Sakarya, İzmir ve Düzce’den akademisyenlerin aileleri ile beraber katıldığı endemik bitki kampı düzenlendi. Kampın endemik bitkilerin taranması, tespit ve kayıtlarının yapılması ile sağlık sektöründe faydalanılması için gerçekleştirildiği öğrenildi.

Yürüyerek taranan 8 kilometrelik alandaki bitkilerle ilgili katılımcılara bilgi verildi. Alanda bulunan endemik bitkilerin de kaydı yapıldı. İki gece süren etkinlikte katılımcılar çadırlarda konakladı. Yakılan kamp ateşi etrafında COVİD-19 tedbirlerine uygun olarak çeşitli etkinlikler de düzenlendi.

ŞAHİN: GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ

Etkinlik ile ilgili Öncü Haber’e konuşan Abdullah Şahin, “Koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz aylarda olmasını planladığımız etkinliği ertelemiştik. Farklı şehirlerden akademisyenlerin, iş insanlarının ve ilgililerin aileleriyle birlikte katıldığı geniş katılımlı bir organizasyon düzenledik. Yaklaşık 60 katılımcıyla beraber 8 kilometrelik alanı yürüyerek taradık. Çok verimli bir etkinlik oldu. Katılımcılarımız da çok memnun kaldılar.  Geleneksel hale getirerek önümüzdeki yıl tekrar yapacağız. Bölgemize değer katan bu etkinlikle beraber her biri farklı illerden olan katılımcılarımız bu bölgemizin bir kültür elçisi olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN