Düzce genelinde etkili olan sağanak yağış Gölyaka’da sele dönüştü. Yollarda heyelana neden olan yağış sonrası bir çok evi su bastı.

Yaşanan afet sonrası çalışma başlatan Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan Öncü Haber’e özel açıklamalar yaptı.

Çalışmalara bizzat katılarak afet sonrası oluşan hasarı yerinde inceleyen Demircan, “60 yıldır bu kadar büyük çapta afat ilk defa yaşanıyor” dedi.

“Gölyaka merkez ve köylerinde mağduriyetler oluştu”

Gölyaka merkez ve köylerinde mağduriyetler oluştuğunu belirten Demircan şunları söyledi: “Yoğun yağış sonrası sel suları evleri bastı. Gölyaka merkezde mağduriyetler oluştu. Çok şükür can kaybımız yok ama maddi kayıplarımız var. Bölgemizdeki yaşlı vatandaşlar ile konuştuğumda 60 senedir böyle bir olayın olmadığı bilgisini aldım. Bu kadar büyük çapta afat ilk defa yaşanıyor.”

“Evleri tahliye operasyonuna başladık”

Evlerde  tahliye operasyonuna başladıklarını belirten Demircan şunları aktardı: “Yazıpınar Mahallesi, Fatih Mahallesi, Kültür Mahallesi, Merkez mahalle ve diğer mahalleler selden etkilendi. Merkez Camii’nin etrafı ve ana caddelerde sel afeti yaşandı. Devletimizin imkanları ile çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Yağmur durdu su basan evleri tahliye operasyonuna başladık.”

“İlçeye giriş-çıkış var”

Kapanan yolları açtıklarını belirten Demircan şunları söyledi: “Konutlar bölgesinde ve Gölyaka’ya girişteki heyelanlar trafiğin akışını engelledi. Yol açma çalışmalarımızı yapıyoruz. Can kaybımız yok maddi hasar oluştu. Bir anda oldu olaylar bizde anlamadık. Çok yoğun bir yağış vardı.  İlçeye giriş-çıkış var. Trafikte bir aksama yok. Yollarımızı açmış bulunuyoruz. Tüm gücümüzle çalışmalarımızı yapıyoruz. İl özel idaresinin araçları, DSİ’nin araçları herkes burada yoğun bir şekilde çalışıyor.”