Aşırı yağışlar nedeniyle Gölyaka ilçesinde yaşanan sel felaketinin etkilerini gidermek için çalışmalar devam ediyor. AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin ve Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal ile selin yaşandığı bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

“Selden zarar görenlerin yaraları sarılacak”

İncelemelerin ardından konu ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuşan Çakır, “Allah bizlere böyle bir felaket göstermesin. Bütün Gölyaka halkına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Tabii “Geçmiş olsun” dileklerimiz sadece işin başlangıcı, sonuç değil. Bazı şeyleri yerinde gördük ve inceledik. Tabii maalesef coğrafya bir kederdir. Burada doğmuş, büyümüş insanların elbette başka yere gitme şansı yok. Hiç şüphesiz burada yaşam devam ediyor. Bizde devleti yöneten iktidar olarak özellikle, biz vatandaşın yanında yer alarak özellikle bu yaralarının nasıl sarılacağına ilişkin hem bu bilgileri toplayarak, bu bilgilerden sonra da adım atarak sonuç alacağız.” dedi.

“Can kaybının yaşanmamasına şükrediyoruz”

Yaşanan sel felaketinin geçen yıl yaşanan sel felaketiyle aynı tarihe geldiğine dikkat çeken Çakır, “Ben teknik adam değilim ama burada bazı teknik bilgiler alınarak derelerin ıslahı ile alakalı köprü ve menfez çalışmalarının ciddi bir şekilde yapılması gerekiyor. Çok şükür burada can kaybı yok, maddi bir zayiat var, zirai bir kayıp var. Can kaybı olmadığı için de diğer problemleri çözmek çok zor bir durum değil.

Dolayısıyla biz organize bir çalışma yapacağız burada. Ne talihtir, yeni valimiz burada ilk görev aldı ve ilk defa vali olarak görev yaptığı bir yerde sel olayı ile karşılaştı. Bu da sayın valimizin hayatında bir anekdot olarak her zaman aklında kalacaktır. Biliyorsun yaşadığımız bu sel, geçen yıl aynı bölgede yaşanan selin sene-i devriyesinde yaşandı.” diye konuştu.

“Allah bize başka felaket yaşatmasın”

Hasar tespitlerinin yapıldığını vurgulayan Milletvekili Çakır, şunları kaydetti: “Sayın kaymakamımızdan da bilgileri aldık. 3 kademeli, 3 aşamalı hasar tespitleri yapıldı. Bu tespitler, bir rapor halinde devlete götürüp, devletin bu konuda ki atacağı adımları da takip edeceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, selden zarar gören tüm vatandaşlarımızın yaraları sarılacak. Allah bize başka felaket yaşatmasın. Biz 100’ün üzerinde ülkeye, koronavirüs salgını nedeniyle yardım eden bir ülkeyiz. Allah beterinden korusun, bunlar bizim işimiz.”