Heyelanların en sık vurduğu yolların başında gelen Gölyaka Bağlantı Yolu’nda hem onarım hem de yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, önemli bir güzergah olan bağlantı yolunda süren çalışmaları Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan ve AK Parti Gölyaka İlçe Başkanı Necmi Kaptan ile birlikte yerinde inceledi.



Heyelanlar çalışmaları sekteye uğrattı

AK Parti Gölyaka İlçe Başkanı Necmi Kaptan, hava muhalefeti nedeniyle çalışmaların sekteye uğradığını şöyle anlattı:

“Hava şartlarının biraz etkisi oldu. 15 gün önce geldiğimde dozerler hazırdı ve yol kazılıyordu. Müteahhit firma yetkilisine “Niye tekrar kazıyorsun?” dediğim zaman “Başkanım nemli olursa asfalt çabuk bozulur. Onun için tekrar bunu kazıyıp, havalandırmam gerekiyor.” dedi. Ben de gerçekten tebrik ettim. Yani yolu sağlam yapıyor. Bir de burada heyelanlar oldu. Şimdi yol uzamış olabilir ama inşallah en kısa zamanda ağustos sonu gibi biter dediklerine şahit olduk hep birlikte.”



“Ağustos ayında biteceğinin müjdesini verdiler”

Gölyaka Bağlantı Yolu’nun Yazıpınar mevkiinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi verirken “Yol medeniyettir.” diyerek söze başlayan Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Gölyaka’mıza insanların giriş çıkışlarının düzgün olması, Gölyaka’ya girişlerini sıklaştırır. Otobandan çıkan, D-100’den çıkan Gölyaka’ya uğrayan insanlarımız oluyor. Turizm açısından da gayet güzel bir bölge. Aşağı yukarı 1,5 seneden beri bu yol heyelan dolayısıyla bir firmaya verilmiş onlarda özveriyle çalışıyor. Fakat malumunuz bu sene çok şiddetli yağışlar meydana geldi. Normalde burası Ramazan Bayramı’na bitecekti. Fakat yağışlar münasebetiyle bitmedi. Şimdi Kurban Bayramı’na bitecekti fakat yağışlardan çalışma yapılamıyor. Yol ıslanıyor tekrar çalışılması için tekrar kazılıyor. Ama şuan da aldığımız bilgilere göre ağustos ayı itibariyle her şeyiyle biteceğinin müjdesini verdiler. Bu da bizi mutlu etti. Çünkü şurada ağustos sonuna 1 ay kaldı. 1 ay daha dişimizi sıkarız. Yeter ki sağlam insanlara, Gölyaka’mıza sağlıklı bir yol olsun ama 1 ay geç olsun önemli değil.”



“Bu yol Gölyaka’nın silüeti”

“Bu yol Gölyaka’nın can damarı.” diyen Başkan Demircan, şunları kaydetti:

“Gölyaka’nın turizm açısından insanların güzel bir yola girmesi Gölyaka’nın bir silüeti. Kuyudüzü bölgemizde yüksekokulumuzun yoluna giden bir yol. Ayrıca yüksekokulumuzun, meslek yüksekokulu olması konusunda ciddi çalışmalar var. Gelen veliler, vatandaşlar bu bölgenin yolunun güzel olması, okuluna yakın olması, çevre yoluna yakın olması, otobana 5 km olması insanlara bu açıdan cazibeli hale getirecek.”

Yol incelemelerine Gölyaka Gişeleri mevkiinde devam edilirken, Başkan Yakup Demircan, daha önce Gölyaka’ya dönüşü sağlayan kavşağın iptal edilmesi nedeniyle yaşanan sıkıntıya parmak bastı.

Gölyaka’da yaşayanların TEM çilesi

Başkan Demircan, gişelere yakın mesafedeki kavşağın devre dışı bırakılması yüzünden Gölyaka’dan gelip TEM Otoyolu’na giriş yapmak isteyen ya da TEM’den çıkıp Gölyaka’ya gitmek isteyen sürücülerin Çilimli Sapağı’nı kullanmak zorunda olduğunu belirtti. Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, sıkıntıyı şöyle aktardı:

“Gölyaka Gişeleri yazıyor ama Gölyaka’ya giriş-çıkışımız yok. Bu da Gölyakalılar olarak halkımızda büyük bir tedirginliğe ve infiale neden oldu. Önceden biz Gölyaka’ya giriş ve çıkış bu noktadan yapıyorduk. Gölyaka Gişeleri deniyordu. Şimdi vatandaş otobandan çıkıyor D-100 Karayolu Çilimli Sapağı’nda büyük bir izdihama neden olarak oradan dönerek 3-4 kilometrelik bir zaman kaybı ve zorluk yaşanıyor. Trafikte aksaklıklar meydana getiriyor. Yetkililerden şimdiye kadar burayla ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. Sadece telefon ettiğimizde karayolları müdürümüzün bilgisi olmadığını otoyol şubenin bilgisi olduğu belirtildi, fakat bu konuda herhangi bir bilgiye ulaşamadık. Ama bu eski yolumuza giriş ve çıkışımız vardı.”



“Çilimli Sapağı’ndan döneceksek bu otobanın Gölyaka’ya bir faydası olmuyor”

Bu haliyle Gölyaka Gişeleri’nin ilçeye yararı olmadığını savunan Başkan Demircan, sözlerine şu şekilde sürdürdü:

“Madem burası Gölyaka Gişeleri, bir ilçemiz var, 2-3 kilometrelik Çilimli Sapağı’ndan döneceksek bu otobanın Gölyaka’ya bir faydası olmuyor. Gölyaka Gişeleri yazmanında bir anlamı yok. İlçemizin yandan girişi olacağı söylenildi. Bir an önce bu çalışmaların devam etmesini istiyoruz. Bize de yetkililerden bu konuda aydınlatıcı bir bilgi verilmesini istiyoruz. Şuan da karayollarına bir müracaatımız olmadı. Telefonla görüştüğümüzde zaten karayollarının ilgilenmediğini otoyolun ilgilendiğini söylediler. Otoyolla görüşmeleri neticesinden Gölyaka’ya girişin olacağını söylediler. Vatandaşlar şuan da çok büyük sıkıntı yaşıyorlar. Bizde buraya gelirken giremedik, köprünün altından geçtik. D-100’e Düzce’ye çıkışta yapılan bir rampa var yapılmadı. Tamamlanma konusunda yetkililerden bir bilgi alamadık. Bu konuda çalışma bekliyoruz. Bir önceki bayramda yine Gölyaka olarak mağdur kaldık. Bakanımız “Sahada olun, halkın sorunlarıyla ilgilenin” dedi. Bizde gördüğünüz gibi sahadayız. Her zaman olduğu gibi… Sorunları çözme konusunda yetkililerden  buranın ihalesini alan kişilerden bu konuda bilgi istiyoruz.”

Haber: C. ÜSTÜNER
Görüntü: T. AKARSU